pyfpafz rašė:
Beja youtube'rio žodžiuse yra tiesos, nestropintas virtuvinis man tikrai pjauna smagiau ir agresyviau net jei jis ir užbaigtas labai smulkia keramika.
Čia nieko keisto. Virtuvėje, pjaustant mikštus produktus, mikroseratorius pjaus agresyviau. Nors tas jaučiamas "agresyvumas" dažnai yra tiesiog didesnis pasipriešinimas. Be to, mikroseratorius savo aštrumą, tikėtina, praradinės kiek greičiau.
Jeigu stropinto virtuvinio peilio ašmenys "praslysta" pjaunant tarkim pomidorą, vadinasi jie kiek užapvalinti.
Aš virtuvinių peilių nestropinu. O jeigu jie dar ir minkšto plieno, tai poliruot iš viso nelabai yra prasmės.
pyfpafz rašė:
Geriausia aišku kai viską išbandai ant savo kailio ir suvoki kur ta tikroji tiesa.
Nėra tikrosios tiesos, viskas priklauso nuo aplinkybių (ir norimo pasiekt rezultato)
Kaip ir nėra galąndinimo/aštrinimo būdo, kuris vienodai gerai tinka visiem peiliam ir plienam.
Tas pats plienas, esant skirtingai TA, duos skirtingus rezultatus naudojant tuos pačius abrazyvus. Pridėkim į šitą lygtį daugiau kintamųjų (skirtingi plienai, skirtinga jų TA, skirtingi geometrija, skirtingi abrazyvai, skirtingi naudotojo įgūdžiai, skirtingas supratimas) ir gausim visai neblogą kiekį informacijos pamąstytmui
Kadangi gyvenime yra kas veikt ir be metalurgijos bei medžiagotyros studijavimo, tai daug paprasčiau pasiimt konkretų peilį, išbandyt kelis aštrinimo būdus ir pasilikt prie to, kurio rezultatas labiausiai tiko ir patiko. O ar tai akmenys, švitrinis popierius ar stropas, tai ne taip ir svarbu. Nebent galąndi ne savo peilį su konkrečiais šeimininko pageidavimais