Viskas apie virtuvinius peilius ir naudojimąsi jais...
Atsakymo rašymas

Re: Patarkit dėl virtuvinio peilio pirkimo

2016-07-12- 19:44

albertas92 rašė:aisku gali bele ka,faktas. svarbu kiek pastangu ir laiko reiks ideti i ta reikala.Bet yra virtuviniai peiliai kurie pasiastrina labai lengvai ir greitai,ir yra su kuriais ilgai vargti reikia(su tom paciom priemonem ir ta pacia metodika).ir atsimpa vienodai,tai tada nuo ko priklauso?kodel ieskot normalesniu peiliu ir nesitenkinat 1.50-2.00eur kinijos produktais?gal todel kad metalo sudetis turi labai svarbia reiksme galandant?taip pat ir grudinimas.kas lengviau ir greiciau priims atruma ar pigi kinija ar viktorinox?ir turbut aisku kas ilgiau ji islaikys naudojant vienodom salygom.

Pamiršti vieną svarbų dalyką - geometriją. Vat dėl jos, viksas pasigaaląs greičiau ir pjaus net prašipęs, priešingai negu kinietis.
Kaip minėjau klausk Vlado kurie iš pro peilių veikia gerai. Už 2€ nenupirksi bet už 10-20 yra visai padorių.

Re: Patarkit dėl virtuvinio peilio pirkimo

2016-07-12- 21:33

Linuks rašė:Už 2€ nenupirksi bet už 10-20 yra visai padorių.

Per likučių išpardavimus galima sąlyginai neblogų nusipirkti ir už €2. :2cent: Bet tokias progas reikia "medžioti", o įprastai "Pro" serijos peiliai, kaip Linuks ir nurodė, kainuoja apie 10-20 eurų. Iš daug maž normalių pigiausi šiai dienai bulgariški Terna - iki €10. "Profi" ir "Household" serijos. Jais prekiauja Norfa. Bet reikia rinktis ir žiūrėti geometriją, ypač "Household" serijos, nes kai kurie modeliai geri (pvz. šefas ir išpjaustymo), o kai kurie - storai suvesti (pvz. universalus) bei daugumos nelygiai nufrezuotos geležtės plokštumos. Užgalandimas visų nelygus ir grubus, bet tai lengvai pataisoma. Plienas - Bonpertuis T serijos ("Profi") ir 1.4034/4116 ("Household"). Plieno kietumo gamintojas niekur nenurodo. Faktiškai "Profi" serijos kietumas apie 55 HRC. Galandasi be problemų, aštrumą laiko panašiai kaip 440A. "Household" gal kiek minkštesni (tiksliai nematavau), galandasi ir aštrumą laiko panašiai kaip 420. Žodžiu, mažai moki - daug nesitikėk. (c)
Mažmeninė Polkars peilių kaina panaši kaip ir kitų gamintojų tokio lygio peilių, pvz. 20 cm šefas Lenkijoje kainuoja ~€10. Plienas irgi kaip daugumos: mažaanglis chromo-molibdeno arba chromo-molibdeno-vanadžio. Plieno kietumą Polkars deklaruoja 55-57 HRC, bet kaip ten yra iš tikro - paaiškės tik išbandžius. 8(

PS: Norfa turi lenkiškų "Glovel" - geležčių geometrija nebloga, bet plienas irgi šiaip sau - X46Cr13 (54-56 HRC).

Re: Patarkit dėl virtuvinio peilio pirkimo

2016-07-18- 23:47

Sveiki, reikia patarimo. jau turiu TOJIRO virtuvini 24cm ilgio. Gal kiek per ilgas jis man. bet nieko, priprasiu.
Dabar plečiu asortimentą, reik mažesnio universalaus peilio. Pasirodė pas mus Vokietijoje akcija su lipdukais ZWILLINGER ARTIS serijai. greita paieška internete norimos informacijos nedavė. Kainos iki 20 eurų. Tik įdomu, kaip FRIODUR metalas. nes senas man pakliuvęs ZWILLINGERis nesiduoda normaliai galandamas.
Dėkingas už pastabas ir patarimus.

Re: Patarkit dėl virtuvinio peilio pirkimo

2016-07-19- 0:31

versus87 rašė:Pasirodė pas mus Vokietijoje akcija su lipdukais ZWILLINGER ARTIS serijai. greita paieška internete norimos informacijos nedavė. Kainos iki 20 eurų. Tik įdomu, kaip FRIODUR metalas. nes senas man pakliuvęs ZWILLINGERis nesiduoda normaliai galandamas.

FRIODUR - ne plieno rūšis, o prekinis pavadinimas, reiškiantis kad plieno TA buvo su kriogeniniu šaldymu.
Zwilling savo peiliams naudoja įvairius plienus, priklausomai nuo serijos lygio.
Biudžetinės serijos (o panašu, kad ARTIS tokia ir yra) gaminamos iš 1.4034 (X46Cr13) ir šaldymo dėka kietumas "išspaudžiamas" iki ~57 HRC. Galandasi toks FRIODUR normaliai, tik nemėgsta mažų kampų (<40*), nes tada ašmenų briauna trapoka.
Sunkiai galandasi "Twin Cermax" - ten ir plienas kitoks ir kietumas ~66 HRC.
Su kitomis "premium" lygio serijomis galandimo problemų neturėtų būti nes jų visų kietumas neviršija 60 HRC.

Re: Patarkit dėl virtuvinio peilio pirkimo

2017-01-02- 21:35

Sveiki, ką galvojate apie tokį peilį? http://puodai.lt/silit/kai/1115-peilis- ... 15-cm.html
Pasigedau Kaune parduotuvių kur būtų didesnis peilių pasirinkimas. Akropolyje – tik viena parduotuvė, prekiaujanti dviejų rūšių peiliais, iš kurių vieni – kažkoks košmaras, tinkantis tik near future fantastiniams filmams. Na gal truputi sutirštinu norėdamas išlieti nusivylimą. Tik Mole "Silit - virtuvės indai" buvo didesnis pasirinkimas, bet paklausus apie plieną pardavėja negalėjo nieko pasakyti išskyrus „čia damaskas – taigi super“. Galbūt iš moteriškių daugiau ir nereikėtų tikėtis. Kas dar Kaune geresnio? Bijau pirkti internetu nepačiupinėjes. Ieškau kažko 13-19 cm iki 120 Eur. Na iki 150 jei įsimylėsiu, nors kažin.

Re: Patarkit dėl virtuvinio peilio pirkimo

2017-01-02- 23:05

Badas rašė:Sveiki, ką galvojate apie tokį peilį? http://puodai.lt/silit/kai/1115-peilis- ... 15-cm.html
Pasigedau Kaune parduotuvių kur būtų didesnis peilių pasirinkimas. Akropolyje – tik viena parduotuvė, prekiaujanti dviejų rūšių peiliais, iš kurių vieni – kažkoks košmaras, tinkantis tik near future fantastiniams filmams. Na gal truputi sutirštinu norėdamas išlieti nusivylimą. Tik Mole "Silit - virtuvės indai" buvo didesnis pasirinkimas, bet paklausus apie plieną pardavėja negalėjo nieko pasakyti išskyrus „čia damaskas – taigi super“. Galbūt iš moteriškių daugiau ir nereikėtų tikėtis. Kas dar Kaune geresnio? Bijau pirkti internetu nepačiupinėjes. Ieškau kažko 13-19 cm iki 120 Eur. Na iki 150 jei įsimylėsiu, nors kažin.

Kaune Šilainiuose yra internetinė parduotuvė staliaus įrankiai kur esant norui galima pačiupinėti jų parduodamus peilius na bent jau palyginimui.

Re: Patarkit dėl virtuvinio peilio pirkimo

2017-01-02- 23:47

Šiaip man nebūtinai damaskas ir nebūtinai japoniškos kilmės. Bet dėkui už nuorodą, šitas plienas bent jau turi pavadininimą :). O mano nuorodoje kažkoks noname. Šiame puslapyje VG-10 įvardina kaip "High end". Tiesa, dar rašo jog gali būti trapokas. Kaulų pjaustyt neplanuoju, bet...

Re: Patarkit dėl virtuvinio peilio pirkimo

2017-01-29- 1:26

VG-10 nera prastas plienas bet nieko ypatingo. Manau svarbiau ne kur padarytas o kaip padarytas - suvedimas, aukstis, ilgis, geometrija. . .

Re: Patarkit dėl virtuvinio peilio pirkimo

2017-06-07- 15:48

Sveiki šiuo metu maxima paleidus kažkokius peilius už lipdukus ar verti jie nors kiek dėmesio pats nemačiau ir nečiupinėjau. Klausiu nes mama domisi šiais peiliais... Gal kas žiūrėjot/naudojot?

Re: Patarkit dėl virtuvinio peilio pirkimo

2017-06-07- 15:55

ArvydasM rašė:Sveiki šiuo metu maxima paleidus kažkokius peilius už lipdukus ar verti jie nors kiek dėmesio pats nemačiau ir nečiupinėjau. Klausiu nes mama domisi šiais peiliais... Gal kas žiūrėjot/naudojot?

Jau aptarinėjom.

Re: Patarkit dėl virtuvinio peilio pirkimo

2017-11-05- 10:56

Sveiki, sulūžo mano Fiskars peilis, kuriuo buvau patenkintas. Iš pradžių galvojau, kad reiktų nusipirkti kokį brangesnį (apie 100 eur). Pradėjau skaityti forumą. Informacijos daug. Kuo daugiau skaitai, tuo daugiau nežinomųjų. Viskas susivėlė :)
Todėl nusprendžiau, kad iš pradžių reikia įsigyti paprastą peilį ir po truputį išmokti galąsti. O po to jau ir apie kažką geresnio pagalvoti.
Beliko vienas klausimas. Renkuosi tarp MORA Frosts Cook's 4216PG http://www.peiliai.net/index.php?id_product=335&controller=product ir Tramontina Century Chef's Knife 20cm https://www.1a.lt/namu_apyvokos_prekes/virtuves_priedai/virtuviniai_peiliai/tramontina_century_chefs_knife_20cm ?
Žinoma, kad prie peilio teks įsigyti ir keraminį brūkštą. Ir dar noriu nusipirkti 2 akmenis: ar užteks pradėti mokintis galąsti su 400 ir 1000 rūpumo akmenimis?
Dėkui už atsakymus ir pagalbą :)

Re: Patarkit dėl virtuvinio peilio pirkimo

2017-11-05- 12:56

Aš rinkčiausi Tramontina Century Chef's Knife 20cm

Re: Patarkit dėl virtuvinio peilio pirkimo

2017-11-05- 13:21

tomsonass rašė:Renkuosi tarp MORA Frosts Cook's 4216PG http://www.peiliai.net/index.php?id_product=335&controller=product ir Tramontina Century Chef's Knife 20cm https://www.1a.lt/namu_apyvokos_prekes/virtuves_priedai/virtuviniai_peiliai/tramontina_century_chefs_knife_20cm ?
Žinoma, kad prie peilio teks įsigyti ir keraminį brūkštą. Ir dar noriu nusipirkti 2 akmenis: ar užteks pradėti mokintis galąsti su 400 ir 1000 rūpumo akmenimis?

Abiejų plienai panašių savybių, skiriasi tik dydžiai (Mora ilgesnė), svoris (Tramontina sunkesnė) ir bendras dizainas, tad sakyčiau, kad rinkis tą, kuris labiau patinka.
Keraminio brukšto ir akmens 400/1000 pradžiai pilnai pakaks. :ok:

Re: Patarkit dėl virtuvinio peilio pirkimo

2017-11-05- 18:17

Dar klausimas, ką ruošiatės pjaustyt? Nes šefukas yra greitam darbui, bet tuo pačiu ir skirtas specifiniam darbui.
mano nuomone, jei daugiau laiko praleidžiat pjaustydami skirtingus maisto produktus, geriau jau pirkt iš karto brangesnį. Nes prie moros ir tramontinos reikės pirkt dar kelis.

Re: Patarkit dėl virtuvinio peilio pirkimo

2017-11-05- 20:43

Rimkus_Oda rašė:Dar klausimas, ką ruošiatės pjaustyt? Nes šefukas yra greitam darbui, bet tuo pačiu ir skirtas specifiniam darbui.
mano nuomone, jei daugiau laiko praleidžiat pjaustydami skirtingus maisto produktus, geriau jau pirkt iš karto brangesnį. Nes prie moros ir tramontinos reikės pirkt dar kelis.

Metų postas iš EGZPERTO lupų :D Ar bandei tuos pelius ar viską vertini pagal paveiksliuką ir kainą? Aš asmeniškai, lietuvoje, iki 100€ nieko juntamai geresnio už tramontina šefą dar neradau....
Atsakymo rašymas