Diskusijų forumai

www.peilininkai.lt

Dabar yra 2024-03-19- 10:48

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 87 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5, 6  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 2014-09-29- 20:52 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010-07-26- 15:53
Pranešimai: 2544
Šalis: Lietuva
Miestas: Vilnius
Širdžių ėdikas :-))) Tokia vakarienė Valentino dienai labiau tinka :-D


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2014-09-29- 20:53 
Atsijungęs
LPA narys

Užsiregistravo: 2012-09-27- 16:08
Pranešimai: 271
Šalis: Lietuva
Miestas: Kėdainiai
Čia kieno motoriukas buvo ?


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2014-09-29- 20:55 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010-01-27- 14:41
Pranešimai: 2226
Miestas: Vilnius
Sephas rašė:
Čia kieno motoriukas buvo ?

Elnio.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2014-09-29- 21:03 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2012-01-31- 23:18
Pranešimai: 3785
Šalis: LT
Miestas: Sostinė
Man toks jausmas, kad loki namie virtuvinių peilių neturi, vis kišeninias lenktinukais pjausto :)

_________________
Русский военный корабль, иди ****!


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2015-03-08- 13:38 
Atsijungęs
Peiliamišys
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2009-12-17- 17:37
Pranešimai: 1727
Šalis: Éire
Miestas: Cill Chainnigh
Lukas rašė:
(Priklausomai nuo mėsos gabalo apie 90 sek. kiekvienai pusei).

paskutiniu metu pereinu prie jautienos.
kalbant apie steikų kepimą: keptuvėje su ikaitintu aliejumi, jautienos gabalo vieną pusę čirškinu apie 3 min. apvertęs analogiškai. pašaliniai "minusai" - visa viryklė būna purvina nuo spirgancio aliejaus. perpjovus - viduryje mėsa turi būti rožinė. asmeniškai man steikas labiausiai eina su salotomis. prašau - nepainioti su mišraine.
antras, pagal populiarumą, po steiko patiekalas - jautienos ir grybų troškinys, troškintas katile ant laužo.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2015-03-17- 22:23 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010-10-06- 22:02
Pranešimai: 406
Miestas: Vilnius
Banginis rašė:
kalbant apie steikų kepimą: keptuvėje su ikaitintu aliejumi, jautienos gabalo vieną pusę čirškinu apie 3 min. apvertęs analogiškai. pašaliniai "minusai" - visa viryklė būna purvina nuo spirgancio aliejaus.


O tu pabandyk kepti keptuvėje ant druskos sluoksnio. Jokio taškymosi, ir keptuvė lengvai plaunasi prieš kitą partiją ;)


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2015-03-17- 22:28 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010-01-27- 14:41
Pranešimai: 2226
Miestas: Vilnius
Drunk rašė:
Banginis rašė:
kalbant apie steikų kepimą: keptuvėje su ikaitintu aliejumi, jautienos gabalo vieną pusę čirškinu apie 3 min. apvertęs analogiškai. pašaliniai "minusai" - visa viryklė būna purvina nuo spirgancio aliejaus.


O tu pabandyk kepti keptuvėje ant druskos sluoksnio. Jokio taškymosi, ir keptuvė lengvai plaunasi prieš kitą partiją ;)

Prašom receptūrą plačiau. ;)


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2015-03-17- 22:43 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010-10-06- 22:02
Pranešimai: 406
Miestas: Vilnius
Drunk rašė:

O tu pabandyk kepti keptuvėje ant druskos sluoksnio. Jokio taškymosi, ir keptuvė lengvai plaunasi prieš kitą partiją ;)

loki rašė:
Prašom receptūrą plačiau. ;)


Imam keptuvę, sausą. Kuo storesnis keptuvės dugnas, tuo geriau. Dedam ant viryklės, kaitinam. Dugną pabarstom tolygiu rupios druskos sluoksniu (būtent rupios, ne smulkios; aš paprastai naudojų Himalų rausvą, bet laisvai tiks ir bet kokia paprastesnė, bet būtinai rupi). Sluoknis ne storas, bet toks, kad keptuvės dugno nesimatytų. Kaitinam toliau, gerai įkaitinam - tol, kol virš keptuvės nebepavyks nulaikyti atviro delno. Tuomet guldom steikus ir kepam. Steikai be abejo nedruskinti - druskos gaus nuo sluoksnio keptuvėje, ir tikrai nebus per sūrūs, jei druska naudota rupi :) Vieninteliai prieskoniai, kuriuos naudoju, yra juodieji pipirai. Barstoma prieš pat baigiant kepti, priešingu atveju tiesiog sudegs. Jautiena beja naudoju tiek brandintą, tiek ir nebrandintą. Abu variantai turi savito šarmo :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2015-03-17- 22:46 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010-01-27- 14:41
Pranešimai: 2226
Miestas: Vilnius
Prie progos bandysim :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2015-03-17- 22:52 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010-10-06- 22:02
Pranešimai: 406
Miestas: Vilnius
Tik mėsą, prieš dedant ant keptuvės, būtina gerai nusausinti popieriniu rankšluosčiu. To nepadarius kyla rizika, kad kepsnys įgaus troškintos gumos savybių :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2015-03-17- 23:08 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010-01-27- 14:41
Pranešimai: 2226
Miestas: Vilnius
Drunk rašė:
Tik mėsą, prieš dedant ant keptuvės, būtina gerai nusausinti popieriniu rankšluosčiu. To nepadarius kyla rizika, kad kepsnys įgaus troškintos gumos savybių :)

Elementaru ;)


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2015-03-18- 8:43 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2013-03-19- 14:39
Pranešimai: 1560
Miestas: Vilnius
Geriau, išduokit, kur galima nusipirkti geros brandintos jautienos.
Ar patys brandinat? :O
Gal ir jaučius patys auginat? :O :O


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2015-03-18- 9:16 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2013-02-11- 15:17
Pranešimai: 650
Miestas: Trakai
KONIG ANGUS UAB :liuks:
(http://www.konigangus.lt/)
Dar yra http://steaksupply.lt/parduotuve/ Čia man atrodo sausai brandinta, todėl brangesnė.
Nr.3 FINTERA (mėsa vakuume, dasibrandinti galima pačiam)
http://fintera-angus.lt/lt/produktai

Jei kas žinote geriau, skaniau, pigiau, pasidalinkte taip pat :cool:

_________________
Aquila non captat muscas


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2015-03-18- 22:04 
Atsijungęs
Klubo narys

Užsiregistravo: 2011-04-18- 23:47
Pranešimai: 1207
Miestas: Vilnius
RIMI netgi buna akcija -40% brandintai jautienai vakumineje pakuoteje. Kiek vartojau - nesigailejau! Niam ;P


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2015-03-20- 22:30 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010-10-06- 22:02
Pranešimai: 406
Miestas: Vilnius
RIMI vakumine brandintą nugarinę palaikau.

Toliau - nedidukas triukas, kaip išsikepti steiką nesėkmės dieną, tiksliau - vėlyvą vakarą po darbų, kai visos brandintos nugarinės jau išparduotos.

Jamam jautienos kumpį, kuris vienintelis ir visai nebrandintas voliojasi marketo šaldiklyje. Parsinešam namo ir pjaustom 3cm storio riekelėm skersai skaidulų. Abi puses barstom kristaline druska ir paliekam valandai.Po to gerai nuskalaujam vandeniu, nusausinam. Ant įkaitintos keptuvės užpilam šlakelį aliejaus truputi (NE ALYVŲ!) ir kepam maks. 7 minutes pavartydami. Ties 4 minute imetam į keptuvę tris perskeltas česnako skilteles, pabarstom mėsą pipirais. Išimam ir leidžiam mėsai 3min. "pailsėt". Patiks tik tiems, kas mėgsta maks. medium rare. Per dauk kepint šiuo būdu griežtai draudžiama.


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 87 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5, 6  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 3 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Pereiti į:  
cron
Veikia su phpBB® Forum Software © phpBB Group Color scheme by ColorizeIt!
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007