Viskas apie virtuvinius peilius ir naudojimąsi jais...
Atsakymo rašymas

Re: Patarkit dėl virtuvinio peilio pirkimo

2015-02-17- 16:35

Bozkurt rašė:Eilinis bredas ir tauskalai aka patarimai protingu veidu
http://www.delfi.lt/video/verslas/versl ... d=67188678

Na, kai informacija prirankiota iš įvairių šaltinių - taip ir gaunasi. 8(

Re: Patarkit dėl virtuvinio peilio pirkimo

2015-02-17- 16:44

Kūrėjai : "Mes bandom" patarti. Panašu ,kad kol kas tik bando ...

Re: Patarkit dėl virtuvinio peilio pirkimo

2015-02-17- 16:45

_Vladas_ rašė:Na, kai informacija prirankiota iš įvairių šaltinių - taip ir gaunasi. 8(

Kaip universitete sakė "kai informacija paimta iš vieno šaltinio, tai plagiatas, kai iš daugelio šaltinių, tai mokslinis darbas" svarbu ne tai, kad imta iš daugelio šaltinių, o kaip supranta susistemina ir pateikia tą informaciją.

Re: Patarkit dėl virtuvinio peilio pirkimo

2015-02-17- 16:56

_Vladas_ rašė:
Bozkurt rašė:Eilinis bredas ir tauskalai aka patarimai protingu veidu
http://www.delfi.lt/video/verslas/versl ... d=67188678

Na, kai informacija prirankiota iš įvairių šaltinių - taip ir gaunasi. 8(


Ir dar nereikia pamiršti, kaip ta informacija buvo suvokta, eilinis vartotojas kalba eiliniam vartotojui.
Filmukas net vadinasi "...BANDOM patarti...", o kaip gavosi čia jau kitas klausimas. :)
Aš pirmus peilius pirkau į virtuvę atvažiavęs studijuoti į Vilnių ir toks filmukas man būtų padėjęs tada, todėl aš į jį ir dabar nežiūriu iš aukštumų nes manau, kad daugumai jis praverstų ir šiandien nes jų suvokimas apie peilius yra gerokai žemesnio lygio nei filmukas.

Re: Patarkit dėl virtuvinio peilio pirkimo

2015-02-17- 17:36

pyfpafz rašė:
Preziumuokime, kad net ir pigūs kinietiški peiliai iš maximos gaminami ne iš skardos, o iš populiariausio plieno pasaulyje stainlestylo. :)


Tai apie tai kalba, ar kinietiska pigiena galima vadinti geru peilių tik dėl to, kad jis aštrus?

Re: Patarkit dėl virtuvinio peilio pirkimo

2015-02-17- 17:40

GAdas rašė:
pyfpafz rašė:
Preziumuokime, kad net ir pigūs kinietiški peiliai iš maximos gaminami ne iš skardos, o iš populiariausio plieno pasaulyje stainlestylo. :)


Tai apie tai kalba, ar kinietiska pigiena galima vadinti geru peilių tik dėl to, kad jis aštrus?


Aštrus nėra vienintelė sąlyga, bet be jos kitos sąlygos prasmės peilyje netenka.
O kodėl manai, kad kinietiškas pigus peilis negali gerai dirbti virtuvėje?

Re: Patarkit dėl virtuvinio peilio pirkimo

2015-02-17- 17:42

pyfpafz rašė:
GAdas rašė:
pyfpafz rašė:
Preziumuokime, kad net ir pigūs kinietiški peiliai iš maximos gaminami ne iš skardos, o iš populiariausio plieno pasaulyje stainlestylo. :)


Tai apie tai kalba, ar kinietiska pigiena galima vadinti geru peilių tik dėl to, kad jis aštrus?


Aštrus nėra vienintelė sąlyga, bet be jos kitos sąlygos prasmės peilyje netenka.
O kodėl manai, kad kinietiškas pigus peilis negali gerai dirbti virtuvėje?

Gali, pirmą kartą pjaustant.;) Klausimas kiek laiko jis tai darys, o gal pasitaikys ir geras "laminatas" kaip kapoklei, kur Vladas nupirko.:)

Re: Patarkit dėl virtuvinio peilio pirkimo

2015-02-17- 19:10

GAdas rašė:Gali, pirmą kartą pjaustant.;) Klausimas kiek laiko jis tai darys, o gal pasitaikys ir geras "laminatas" kaip kapoklei, kur Vladas nupirko.:)


Pirmi mano peilai į virtuvę buvo prieš "N" metų 4 Solingen (jei tai nebuvo poodelke) pirkti Norfoje.
Pigiausias kainavo 12 Lt berods, o brangiausias nesiekė 50 Lt, o tas 4 vnt. komplektas atsistojo apie 100-120 Lt.
Kokius peilius rinktis virtuvėje tada neturėjau žalio supratimo, ėmiau tiesiog tuos kurių geležtės plienas na "oschiup" labiausiai patiko t.y. geležtė buvo mažiausiai lanksti.
Tarnavo jie pas mane virtuvėje iki šiol, gulėjo jie kartu su kitais stalo įrankias stalčiuje, žmona naujų peilių nenaudojo, o naudojo būtent šituos nes buvo pripratusi.
Vieną dieną jie mane užkniso iki tiek, kad aš juos pradėjau naudoti ne pagal paskirtį (pvz. išlupti senovinį galandimo akmenį ir medinės priskretusios dėžutės, nuleisti slegiui sloinike ir pan.).
Ir galiu pasakyti, kad tu nepatikėti, dabar nebetikiu ir pats, kokio aštrumo gali užtekti eiliniam vartotojui. :hide:
Manau, kad tada nusipirkau pigius ir neblogus peilius tiesiog atsitiktinumo dėka.

P.S. Visai pamiršau, kad pas mane ir obzoras buvo apie juos
https://www.youtube.com/watch?v=2esvnn9F994

Re: Patarkit dėl virtuvinio peilio pirkimo

2015-02-17- 23:30

Bozkurt rašė:Dar gerai jeigu virtuvinis peilis bus rudijantis.
Daug geriau tarnauja, tiketina kad 30 metu tarnaus ir lengviau galandasi negu sitie visi velnio ismyslai is nerudijancio plieno.
V

labai naudinga informacija, besirenkant šiemetiniam foruminiui plieną. :bravo:

Re: Patarkit dėl virtuvinio peilio pirkimo

2015-02-17- 23:41

Pritariu pyfpafz (kaip nebutu net paciam keista)
Suo klausimu jis parase viska ka ir as norejau parasyt :liuks2:

Re: Patarkit dėl virtuvinio peilio pirkimo

2015-02-18- 9:20

Va, ko patarėjas tikrai nežinojo, tai kad savo patarimais peilininkų būrelyje sukels konfliktinę situaciją :) "Drūgelio efekto" įrodymas.

Re: Patarkit dėl virtuvinio peilio pirkimo

2015-07-11- 14:53

Sveiki, senai galvojau įsigyti virtuvinį "šefo" tipo peilį ir pagaliau šiais metais ši galimybė atsirado :D Visada traukė japonų gamintojai ir japoniški plienai. Perskaičiau nemažai įvairios informacijos apie anglingus plienus ir apsistojau prie "Ao gami super" kaip suprantu jis labiausiai atsparus korozijai, tad mano nuomone ir tinkamiausias virtuvei.

Aš norėčiau sužinoti jūsų nuomonę, t.y. pliusus ir minusus šio plieno. Gal kas turi ir naudoja virtuvėje tokio plieno peilį, tai būtų įdomūs jūsų įspūdžiai.

Ačiū

Re: Patarkit dėl virtuvinio peilio pirkimo

2015-07-11- 21:05

liu rašė:Sveiki, senai galvojau įsigyti virtuvinį "šefo" tipo peilį ir pagaliau šiais metais ši galimybė atsirado :D Visada traukė japonų gamintojai ir japoniški plienai. Perskaičiau nemažai įvairios informacijos apie anglingus plienus ir apsistojau prie "Ao gami super" kaip suprantu jis labiausiai atsparus korozijai, tad mano nuomone ir tinkamiausias virtuvei.

Aš norėčiau sužinoti jūsų nuomonę, t.y. pliusus ir minusus šio plieno. Gal kas turi ir naudoja virtuvėje tokio plieno peilį, tai būtų įdomūs jūsų įspūdžiai.

Ačiū

Žiūrint į sudėtį
Aogami Super is coveted by knife enthusiasts for kitchen knives, folders, hunters etc. When heat treated properly it is a fantastic knife steel. Made up of Carbon: 1.40 – 1.50%, Tungsten: 2.00 – 2.50%, Vanadium: .30 - .50%, Chromium: .30 - .50%, Molybdenum: .30 - .50%, Manganese: .20 - .30%, Phosphorus: .025%, Sulfur: .004%, Silicon: .10 - .20%
tai abejoju jog jis nors kiek atsparus korozijai, bet aštrumą turėtų laikyti nesveikai.

Re: Patarkit dėl virtuvinio peilio pirkimo

2015-07-12- 9:14

Man taip pat abejones kelia atsparumas korozijai. Atpjautas obuyolys gali turėti tam tikrą prieskonį. Bet tai tik teoriniai pamąstymai. Dėl viso kito abejonių nekyla.

Re: Patarkit dėl virtuvinio peilio pirkimo

2015-07-12- 21:39

Informaciją apie atsparumą korozijai radau čia http://japan-blades.com/how-to Todėl ir įdomu kaip tas plienas save parodo praktikoje :)
Atsakymo rašymas