Visos kitos temos, nesusijusios su peiliais
Atsakymo rašymas

Re: Kepsniai, steikai,.. mėsa

2014-09-29- 20:52

Širdžių ėdikas :-))) Tokia vakarienė Valentino dienai labiau tinka :-D

Re: Kepsniai, steikai,.. mėsa

2014-09-29- 20:53

Čia kieno motoriukas buvo ?

Re: Kepsniai, steikai,.. mėsa

2014-09-29- 20:55

Sephas rašė:Čia kieno motoriukas buvo ?

Elnio.

Re: Kepsniai, steikai,.. mėsa

2014-09-29- 21:03

Man toks jausmas, kad loki namie virtuvinių peilių neturi, vis kišeninias lenktinukais pjausto :)

Re: Kepsniai, steikai,.. mėsa

2015-03-08- 13:38

Lukas rašė:(Priklausomai nuo mėsos gabalo apie 90 sek. kiekvienai pusei).

paskutiniu metu pereinu prie jautienos.
kalbant apie steikų kepimą: keptuvėje su ikaitintu aliejumi, jautienos gabalo vieną pusę čirškinu apie 3 min. apvertęs analogiškai. pašaliniai "minusai" - visa viryklė būna purvina nuo spirgancio aliejaus. perpjovus - viduryje mėsa turi būti rožinė. asmeniškai man steikas labiausiai eina su salotomis. prašau - nepainioti su mišraine.
antras, pagal populiarumą, po steiko patiekalas - jautienos ir grybų troškinys, troškintas katile ant laužo.

Re: Kepsniai, steikai,.. mėsa

2015-03-17- 22:23

Banginis rašė:kalbant apie steikų kepimą: keptuvėje su ikaitintu aliejumi, jautienos gabalo vieną pusę čirškinu apie 3 min. apvertęs analogiškai. pašaliniai "minusai" - visa viryklė būna purvina nuo spirgancio aliejaus.


O tu pabandyk kepti keptuvėje ant druskos sluoksnio. Jokio taškymosi, ir keptuvė lengvai plaunasi prieš kitą partiją ;)

Re: Kepsniai, steikai,.. mėsa

2015-03-17- 22:28

Drunk rašė:
Banginis rašė:kalbant apie steikų kepimą: keptuvėje su ikaitintu aliejumi, jautienos gabalo vieną pusę čirškinu apie 3 min. apvertęs analogiškai. pašaliniai "minusai" - visa viryklė būna purvina nuo spirgancio aliejaus.


O tu pabandyk kepti keptuvėje ant druskos sluoksnio. Jokio taškymosi, ir keptuvė lengvai plaunasi prieš kitą partiją ;)

Prašom receptūrą plačiau. ;)

Re: Kepsniai, steikai,.. mėsa

2015-03-17- 22:43

Drunk rašė:
O tu pabandyk kepti keptuvėje ant druskos sluoksnio. Jokio taškymosi, ir keptuvė lengvai plaunasi prieš kitą partiją ;)

loki rašė:Prašom receptūrą plačiau. ;)


Imam keptuvę, sausą. Kuo storesnis keptuvės dugnas, tuo geriau. Dedam ant viryklės, kaitinam. Dugną pabarstom tolygiu rupios druskos sluoksniu (būtent rupios, ne smulkios; aš paprastai naudojų Himalų rausvą, bet laisvai tiks ir bet kokia paprastesnė, bet būtinai rupi). Sluoknis ne storas, bet toks, kad keptuvės dugno nesimatytų. Kaitinam toliau, gerai įkaitinam - tol, kol virš keptuvės nebepavyks nulaikyti atviro delno. Tuomet guldom steikus ir kepam. Steikai be abejo nedruskinti - druskos gaus nuo sluoksnio keptuvėje, ir tikrai nebus per sūrūs, jei druska naudota rupi :) Vieninteliai prieskoniai, kuriuos naudoju, yra juodieji pipirai. Barstoma prieš pat baigiant kepti, priešingu atveju tiesiog sudegs. Jautiena beja naudoju tiek brandintą, tiek ir nebrandintą. Abu variantai turi savito šarmo :)

Re: Kepsniai, steikai,.. mėsa

2015-03-17- 22:46

Prie progos bandysim :)

Re: Kepsniai, steikai,.. mėsa

2015-03-17- 22:52

Tik mėsą, prieš dedant ant keptuvės, būtina gerai nusausinti popieriniu rankšluosčiu. To nepadarius kyla rizika, kad kepsnys įgaus troškintos gumos savybių :)

Re: Kepsniai, steikai,.. mėsa

2015-03-17- 23:08

Drunk rašė:Tik mėsą, prieš dedant ant keptuvės, būtina gerai nusausinti popieriniu rankšluosčiu. To nepadarius kyla rizika, kad kepsnys įgaus troškintos gumos savybių :)

Elementaru ;)

Re: Kepsniai, steikai,.. mėsa

2015-03-18- 8:43

Geriau, išduokit, kur galima nusipirkti geros brandintos jautienos.
Ar patys brandinat? :O
Gal ir jaučius patys auginat? :O :O

Re: Kepsniai, steikai,.. mėsa

2015-03-18- 9:16

KONIG ANGUS UAB :liuks:
(http://www.konigangus.lt/)
Dar yra http://steaksupply.lt/parduotuve/ Čia man atrodo sausai brandinta, todėl brangesnė.
Nr.3 FINTERA (mėsa vakuume, dasibrandinti galima pačiam)
http://fintera-angus.lt/lt/produktai

Jei kas žinote geriau, skaniau, pigiau, pasidalinkte taip pat :cool:

Re: Kepsniai, steikai,.. mėsa

2015-03-18- 22:04

RIMI netgi buna akcija -40% brandintai jautienai vakumineje pakuoteje. Kiek vartojau - nesigailejau! Niam ;P

Re: Kepsniai, steikai,.. mėsa

2015-03-20- 22:30

RIMI vakumine brandintą nugarinę palaikau.

Toliau - nedidukas triukas, kaip išsikepti steiką nesėkmės dieną, tiksliau - vėlyvą vakarą po darbų, kai visos brandintos nugarinės jau išparduotos.

Jamam jautienos kumpį, kuris vienintelis ir visai nebrandintas voliojasi marketo šaldiklyje. Parsinešam namo ir pjaustom 3cm storio riekelėm skersai skaidulų. Abi puses barstom kristaline druska ir paliekam valandai.Po to gerai nuskalaujam vandeniu, nusausinam. Ant įkaitintos keptuvės užpilam šlakelį aliejaus truputi (NE ALYVŲ!) ir kepam maks. 7 minutes pavartydami. Ties 4 minute imetam į keptuvę tris perskeltas česnako skilteles, pabarstom mėsą pipirais. Išimam ir leidžiam mėsai 3min. "pailsėt". Patiks tik tiems, kas mėgsta maks. medium rare. Per dauk kepint šiuo būdu griežtai draudžiama.
Atsakymo rašymas