Viskas apie peilių gamybą
Atsakymo rašymas

Kestutis ply rašė: Dar

2011-11-19- 23:43

Kestutis ply rašė: Dar klausimas tiems kas aplamai naudoja krosneles - kaip darot su atleidimu, ar po grūdinimo laukiat kol krosnelė atvės, ar naudojat kitą krosnelę, o gal atleidimą darot kitą dieną ?



Jeigu grūdindama viena geležtė ar kelios vienu metu, atleidimui galima naudoti tą pačią krosnelę. Maniškė su atidarytomis durelėmis atvėsdavo greitai.
Kai grūdinama daug, atleidinėti galima buitinėje orkaitėje jei tai anglingi plienai ir tinka žemas atleidimas (iki 300*). Legiruotiems plienams, kuriems būtinas vidutinis ar aukštas atleidimas, jau reikalinga kita krosnelė.
Atleidimą geriau daryti ne vėliau kaip po 12 val., nes dėl vadinamo "metalo senėjimo" plieno struktūra stabilizuojasi ir atsiranda vidinės įtampos, kurių vėliau daromas atleidimas (ypač žemas) nepašalina.

Kestutis ply rašė: Taippat dar pasikartosiu su klausimu dėl ruošinio kaitinimo laiko, kaip jį skaičiuoti tiksliai. Nes isikaitinus krosnelę iki reikiamos temperatūros, kol įdedamas ruošinys, temperatūra nukrenta, tarkim 100 laipsnių ir iki reikiamos vėl pakyla sakykim per dvi minutes. Tai ar įkaitimo ir išlaikymo laiką skaičiuoti nuo įdėjimo, ar nuo to momento, kai pasiekia darbinę temperatūrą?



Įkaitimo laikas skaičiuojamas nuo įdėjimo ir nedideliam peilio ruošiniui sutampa su darbinės temperatūros pasiekimu, o kaitinimo - nuo to momento, kai pasiekiama darbinė temperatūra.

Kestutis ply rašė: Ir kokie laiko intervalai galimi kaip paklaida nedalaikymo ir perlaikymo prasmėm?



Tai priklauso nuo plieno rūšies, o tiksliau - nuo plieno sudėties ir svyruoja +/- kelias minutes. Visa kita - asmeninė patirtis ir nuojauta. Čia ir pasireiškia termisto meistriškumas. ;)

Gal kokią nuorodą ar šiaip

2011-11-19- 23:56

Gal kokią nuorodą ar šiaip informacijos apie termoapdirbimą turit? Daug klausimų kyla :-/

Kestutis ply rašė: Gal kokią

2011-11-20- 0:05

Kestutis ply rašė:Gal kokią nuorodą ar šiaip informacijos apie termoapdirbimą turit? Daug klausimų kyla :-/


Galiu duoti nuorodą į Terminio apdorojimo pagrindus. Ji yra ir atitinkamoje temoje. Ten beje ir tęskim dėl terminio apdorojimo ypatybių.

O čia tebus apie pačias krosneles ir jų eksploataciją. ;)

Kestutis ply rašė: Gal kokią

2011-11-20- 3:58

Kestutis ply rašė:Gal kokią nuorodą ar šiaip informacijos apie termoapdirbimą turit? Daug klausimų kyla :-/




Kęstuti, kai turėsi atliekamo laiko, pasiskaitinėk šitą mūsų forumo temą - čia yra nemažai knygų apie terminį apdirbimą, knygos pagrinde rusų kalba. O ir šiaip daug naudingos informacijos ;) Suradęs, kas domintų patį, galėsi atsisiųsti.

http://www.knives.lt/node/718

Beje - kaip su kelių geležčių

2012-09-29- 16:03

Beje - kaip su kelių geležčių grūdinimu vienu metu? Atidarei krosnį ištraukei vieną juostą, įmerkei į tepalą uždarydamas dureles. Krosnis tuo metu atvėso, po to reikia palaukti porą minučių kol vėl įkais, procedūrą pakartoji. Trečia geležtė išeina kais ne kokias 5 min, o 15 min. Ar neužaugs metalo struktūra perdaug?

Ieskau mufelines krosneles.

2013-08-30- 15:56

Ieskau mufelines krosneles. Vienas is reikalavimu butu, kad darbine temperatura butu ne mazesne kaip 1600 °C.
Gal galetumete ka patarti, pasiulyti?

Na bulatą/plieną verda

2013-08-30- 16:05

Na bulatą/plieną verda žaizdruose. O plienų TO užteks ir 1200 laipsnių.
Atsakymo rašymas