Apie peilių paskirtį ir naudojimosi jais patirtį
Atsakymo rašymas

Pasaulis kraustosi iš proto.

2013-11-03- 21:35

Pasaulis kraustosi iš proto. Pamažu, bet užtikrintai...

O.Benderis rašė: Bet tai

2013-11-04- 0:00

O.Benderis rašė:Bet tai Vladai, kur logika? Suomis su Puuko makštyse ne su durklu, o suomis su Marttiini folderiuku - jau su durklu. Pirmasis kaip suprantu grėsmės nekelia, antrasis - kelia. Nors pas pirmą peilio geležtė gal trigubai ilgesnė už lenktinio. Kur sveikas protas?

Ir su protu ir su logika viskas čia tvarkoje - grėsmę kelia ne pats peilis (koks jis bebūtų), o naudotojas. Tiksliau - netikėto panaudojimo galimybė ir pats netikėtumo faktorius.
Todėl daugelyje šalių ir draudžiami lengvai paslepiami bei lengvai parengiami naudojimui peiliai ar kitokie ginklai. Nes kai nematai ginklo ir nežinai koks jis - rizika nukentėti didesnė, nei matant, kas ir kur pas "oponentą" kabo. Tai juk elementaru: informuotas - reiškia perspėtas. (c)
Todėl ir ištisinis peilis ant diržo aplinkinių saugumo požiūriu mažiau rizikingas nei paslėptas bet lengvai pasiekiamas lenktinukas.
Žodžiu, ne peilio dydis čia svarbu. :scream:

Nenustebsiu, jei Suomijoje,

2013-11-04- 0:27

Nenustebsiu, jei Suomijoje, kaip TSRS, uždraus karatė. Nesimato gi, kad karatistas XD Bet, reikia įžvelgt ir teigiamas puses - nėra taip blogai, kaip galėtų būti. Anglijoje dėl plaktuko rankinėje gali tekti aiškintis bobiams ir įrodinėt, kad nešeis su reikalu, porai vinių įkalt :D

Įdomu, kokia proga suomiai

2013-11-04- 0:50

Įdomu, kokia proga suomiai taip suisterikavo. Isteriją Smaragdinėj saloj dar galiu suprast, ten 4 iš 10 žmogžudysčių peiliu ar kitu aštriu daiktu įvykdomos, jei tikėt statistika:

https://www.google.lt/url?sa=t&rct=j&q= ... 9444,d.Yms

Po tokių nesamonių turėtų

2013-11-04- 9:24

Po tokių nesamonių turėtų padaugėti elektrikų-mechanikų t.y. žulikų nešiojančių atsuktuvą vietoje peilio...

Drunk rašė: Įdomu, kokia

2013-11-04- 9:28

Drunk rašė:Įdomu, kokia proga suomiai taip suisterikavo. Isteriją Smaragdinėj saloj dar galiu suprast, ten 4 iš 10 žmogžudysčių peiliu ar kitu aštriu daiktu įvykdomos, jei tikėt statistika:


Manau ir lietuvoje statistika būtų panaši - daugumas buitinių žmogžudysčių padaromos paprastu peiliu nuo stalo ir niekaip nesusiję su lenktinių ar medžioklinių peilių apyvarta.

Jei nusikaltėliai laikytusi

2013-11-04- 10:48

Jei nusikaltėliai laikytusi draudimų, tai paprasčiau būtų uždrausti nusikaltimus :) Dabar gi apribojamos dorų piliečių teisės, o nusikaltėlis kaip nešiojosi lenktinuką (jei jam to reikia) taip ir nešiosis.

Drunk rašė: Įdomu, kokia

2013-11-04- 11:11

Drunk rašė:Įdomu, kokia proga suomiai taip suisterikavo. Isteriją Smaragdinėj saloj dar galiu suprast, ten 4 iš 10 žmogžudysčių peiliu ar kitu aštriu daiktu įvykdomos, jei tikėt statistika:

Gal pas juos pasikeitė kažkas radikaliai, gal mūsiškiai (o ir kiti rytų europiečiai) ten nuvykę pradėjo švaistytis peiliais, gal musulmonai irgi. Bet labai nesmagu, kad va šitokie draudimai būtent Suomijoje. Kur atrodytų peilis jau su suomiu sudaro bendrą visumą :)

TerMind rašė: Jei

2013-11-04- 15:54

TerMind rašė:Jei nusikaltėliai laikytusi draudimų, tai paprasčiau būtų uždrausti nusikaltimus :) Dabar gi apribojamos dorų piliečių teisės, o nusikaltėlis kaip nešiojosi lenktinuką (jei jam to reikia) taip ir nešiosis.

Taip :ok: , tokio pobūdžio draudimai orientuoti būtent į atsitiktinius dorų piliečių konfliktus, siekiant netyčinės žalos sveikatai ar gyvybei bent šiokios tokios prevencijos.
Tyčiniams nusikaltimams tokio pobūdžio draudimai didelės įtakos neturi, kadangi "nusikalteliai draudimų nepaiso". (c).
Kitaip tariant, valdžia riboja dorų piliečių teises dėl jų pačių gerovės ir saugumo.
Kiek tokios priemonės pagrįstos ir veiksmingos - čia jau kita tema. Tad nenukrypkim. ;)

_Vladas_ rašė: . Nes kai

2013-11-07- 18:25

_Vladas_ rašė:. Nes kai nematai ginklo ir nežinai koks jis - rizika nukentėti didesnė, nei matant, kas ir kur pas "oponentą" kabo. Tai juk elementaru: informuotas - reiškia perspėtas. (c)
Todėl ir ištisinis peilis ant diržo aplinkinių saugumo požiūriu mažiau rizikingas nei paslėptas bet lengvai pasiekiamas lenktinukas.
Žodžiu, ne peilio dydis čia svarbu. *pirat*

Prašome pasakyti, o kaip analogiškai būtų su lytiniais nusikaltimais ?

Silkinas rašė: _Vladas_ rašė:

2013-11-07- 19:41

Silkinas rašė:Prašome pasakyti, o kaip analogiškai būtų su lytiniais nusikaltimais ?

Jeigu tiksliai pagal idėjinę analogiją - "užkimšti potencialiai rizikingas skyles". (c) XD

Olandija- delica konfiskota.

2013-11-12- 1:34

Olandija- delica konfiskota.

Dieninis rašė: Olandija-

2013-11-12- 8:51

Dieninis rašė:Olandija- delica konfiskota.

Karti patirtis, ar nuogirdos?

Deja vakarikste patirtis

2013-11-12- 19:29

Deja vakarikste patirtis

Dieninis rašė: Deja

2013-11-12- 19:39

Dieninis rašė:Deja vakarikste patirtis

Papasakok detaliau - kokiomis aplinkybėmis? :/
Atsakymo rašymas