Apie peilių paskirtį ir naudojimosi jais patirtį
Atsakymo rašymas

Vytautasas rašė: Raidė gali

2013-01-25- 20:50

Vytautasas rašė:Raidė gali pakeisti žodžio prasmę,to pasekoje pasikeis sakinio prasmė.O jei pakeisime ne raidę, o visą žodį...

Kartais nereikia prisigalvot daugiau, negu parašyta... :)

O kartais tereikia vadovautis

2013-01-25- 21:07

O kartais tereikia vadovautis logikos taisyklėmis.

Beje, gal kas žino teisinį

2013-01-28- 10:58

Beje, gal kas žino teisinį automatinio peilio apibrėžimą? Sukilo diskusija darbe, tačiau aš neradau ant smūgio .. Prisimenu kažką tik apie tai, kad jei norint atlenkti geležtę, reik pridėt jėgos vektorių ranka ar kažkas panašiai (čia tipo jei ir assistas tarkim), tada ne automatas.
Ar automatas, tai peilis su mygtuko pagalba veikiančia geležte?

Automatas - spyruoklės jėga

2013-01-28- 14:55

Automatas - spyruoklės jėga atlenkiama arba tiesiai išmetama peilio geležtė. Asistai ir inercija, tai kas kita. Bent jau aš taip įsivaizduoju... :-/ :)

loki rašė: Automatas -

2013-01-28- 15:09

loki rašė:Automatas - spyruoklės jėga atlenkiama arba tiesiai išmetama peilio geležtė. Asistai ir inercija, tai kas kita. Bent jau aš taip įsivaizduoju... :-/ :)

Nu spyruoklė (arba juostelė ir t.t.) yra ir assiste. Esmė, matyt, kad tam, kad assistas "suveiktų", reik pridėt jėgos vektorių pradiniam geležtės išjudinimui iki taško, nuo kurio prisideda assisto jėga.
O su mygtuku, tik paspaust (t.y. jokių pradinių jėgų geleztės judėjimui nesuteiki) :)
Tačiau mane domina grynai teisinis apibrėžimas, jei toks yra.

Jei yra įstatyme kalba apie automatinius peilius, turėtų būti ir jų apibrėžimas ... :-/

Loptar rašė: O su mygtuku,

2013-01-28- 15:17

Loptar rašė:O su mygtuku, tik paspaust (t.y. jokių pradinių jėgų geleztės judėjimui nesuteiki) :)

Manau čia ir yra apibrėžimas. IMHO.
Gal Vladas tiksliai žinos.

Lietuvos teisėje

2013-01-28- 15:18

Lietuvos teisėje "automatinio" peilio apibrėžimo ar precedentinio išaiškinimo kiek žinau dar nėra. :/
Šis klausimas gan išsamiai išdiskutuotas JAV, tad pagal analogiją, o ir pagal bendrinę sąvokos "automatas" prasmę, "automatiniais" turėtų būti laikomi peiliai, kuriuose geležtė atlenkiama ar išstumiama ne tiesiogiai, o per pagalbinį mechanizmą, kurį įjungus (mygtuku, svirtele ar kitokiu jungikliu) jis pats atlenkia ar išstumia geležtę.
Peiliai su pagalbine atlenkimo sistema (Assisted Opening) nelaikomi automatiniais, nes geležtė atlenkiama ją veikiant tiesiogiai ranka, o spyruokliuojanti detalė tik palengvina veiksmą.

Kadangi reguliariai atsiranda

2013-07-02- 18:06

Kadangi reguliariai atsiranda abejojančių ar peiliai su pagalbine atlenkimo sistema (Assisted Opening) tikrai nelaikomi automatiniais, t.y draudžiamais civilinėje apyvartoje, abejonių nuraminimui, be jau minėtų teorinių argumentų, priminsiu akivaizdų faktą: tokie peiliai laisvai parduodami mažmeninėje prekyboje, t.y. jų civilinė apyvarta nedraudžiama. Kiek žinau, nei vienai tokiais peiliais oficialiai prekiaujančiai organizacijai jokia institucija pretenzijų dėl to nėra pareiškusi.
Tad jeigu tokius peilius galima teisėtai įsigyti - jų turėjimas taip pat teisėtas.
Kol teisme nebus įrodyta priešingai. :D

Del automatiskai isokanciu

2013-07-02- 20:27

Del automatiskai isokanciu gelesciu galima gincitis. As suprantu automatiskai tai tada kai reikia (kaip pavaru deze automobilije,ar ginklas issovus pats i vamzdi ikisa sovini,PATS.) automatiniai turetu vadintis tie peiliai kuriu atlenkimui nereikia zmogaus pagalbos.issitraukei peili pamates baravika peilis atsilenkia toks peilis automatinis xD

Dieninis rašė: automatiniai

2013-07-02- 21:30

Dieninis rašė:automatiniai turetu vadintis tie peiliai kuriu atlenkimui nereikia zmogaus pagalbos.issitraukei peili pamates baravika peilis atsilenkia toks peilis automatinis xD

Pasvajok. :D
Jeigu rimtai - automatai gali būti tiek labai paprasti, tiek labai sudėtingi. Tačiau visais atvejais juos vienaip ar kitaip įjungia žmogus. Ar įjungtas automatas po to atliks vieną veiksmą. pvz. atlenks peilio geležtę, ar kelis kaip automatiniuose ginkluose, ar keliolika kaip automatinė pavarų dėžė - esmės nekeičia. Nes technine prasme automatas - tai prietaisas, kurį įjungus jis pats atlieka tam tikrą užduotį. O užduotys gali būti labai įvairios: tiek labai paprastos - atlenkti ar išstumti peilio geležtę, tiek labai sudėtingos - pvz. surinkti kitą automatą.
Taigi įsigilinus į "automato" sąvoką - ginčytis apie "automatinius" peilius nelabai yra dėl ko. ;)

Norėjau pasiklausti ar

2013-12-16- 10:01

Norėjau pasiklausti ar egzistuoja toks dalykas kaip peilio sertifikatas( ar panašiai) jog peilis yra legalus ?

Sephas rašė: Norėjau

2013-12-16- 13:28

Sephas rašė:Norėjau pasiklausti ar egzistuoja toks dalykas kaip peilio sertifikatas( ar panašiai) jog peilis yra legalus ?

Peilis ir taip yra legalus be sertifikato.

Egzistuoja, kaina 50 Lt.

2013-12-16- 23:05

Egzistuoja, kaina 50 Lt. (pervesti į mano sąskaitą) :->

Metomo peilio specifikacija

2013-12-17- 23:16

Metomo peilio specifikacija kas nors galit aprasyt? siaip folderius ar neckerius nera sudetinga metyt...

HellHound rašė: Metomo peilio

2013-12-18- 0:50

HellHound rašė:Metomo peilio specifikacija kas nors galit aprasyt? siaip folderius ar neckerius nera sudetinga metyt...

Oficialaus mėtomųjų peilių aprašo nėra. Teoriškai - tai ištisiniai peiliai, suprojektuoti ir pagaminti taip, kad juos būtų patogu mėtyti. Skiriamieji požymiai manau galėtų būti aptaki forma, rankena be kriaunų ar su kriaunomis iš smūgiams atsparių medžiagų, bendras peilio smūginis atsparumas.
Atsakymo rašymas