Visos kitos temos, nesusijusios su peiliais
Atsakymo rašymas

Degtinė

2012-07-08- 9:09

Kadangi "šamarliakų" gėrėjai nesupranta kas yra tikras gėrimas, paleidžiu naują temą tikriems vyrams *trinken*

Bent jau man geriausia GREY GOOSE (be prieskonių), labai neblogai toleruoju SWEDKA ir BULBASH Xlebnaja.
Vengiu pirkti alkoholį prekybos centruose, savaitgalias, per akcijas.

o ką manot apie namine

2012-07-08- 15:52

o ką manot apie namine ,gamintą senosios mokyk meistriukų.
Apie alchemikų gaminamą iš langų ploviklio ir tt net neklausiu

Gal degtinaites skaidriosios

2012-07-08- 16:36

Gal degtinaites skaidriosios megejai gali man paaiskinti koks kaifas gerti degtine kuri be jokio skonio be jokio skambejimo ?
Apskritai as alkoholio :-(*) bet buna kada esi "priverstas" del bendravimo del darbo ir tt
Koks gali buti bendravimas prie skaidriosios ?
Viskis suprantu jauti skony gali aptarti jo rusy prieskonius galu gale malonus isliekamasis prieskonis burnoje
Brendis mtaipogi jauti skoniu misinius saskambius ir tt
Konjakas isviso yra puikus bendravimo padejejas
o dektinaites kur grozis
nekalbu apie naminuke kuri daroma cik sau ten jau kas kita

Ričardas rašė: o ką manot

2012-07-08- 16:50

Ričardas rašė:o ką manot apie namine ,gamintą senosios mokyk meistriukų.
Apie alchemikų gaminamą iš langų ploviklio ir tt net neklausiu


Vertinu teigiamai, bet pats gerti negaliu, bo kelia rūgštį (degtinė ją muša).
Kažkada, kai vartojau šį produktą ,imdavau tik iš pažįstamų kurie savo reikmėms varė, tai dėl patikimumo klausimų nekilo.
Samagoną buvau labai gerai užkrosijęs, kad net tie kurie gėrė nasuprato, kad samagonas, manė brendis, bet man labiau patinka grynas produktas.

pirmas gyvenime sutiktas

2012-07-08- 17:14

pirmas gyvenime sutiktas vokietis,paragavo iš mano ,,nz" induko naminės brandintos apie 3m ažuolo statinėj ,ir pasakė,,ekstra klasės viskis,jei galima kelionei bent 100ml".
Šeip pats nevartoju,bet buvo laikas kai visur eidavau su kuprine,o kuprinėj 90g talpos plėčkutė ir 200g juodo šokolado plytelė būdavo pastoviai

Ričardas Cia jau pats kalbi

2012-07-08- 18:12

Ričardas
Cia jau pats kalbi ne apie baltaake o tiesiog apie skoniu sukurta tauru gerima
Tokiam ir as negaliu pasakyti nieko blogo net "cik sau" yra nelyginama su baltaake.Sito skanumo pas many irgi gaminama pagardu dadejus gaunasi *levit*

Aš nekart nevariau degtinės.

2012-07-08- 18:19

Aš nekart nevariau degtinės. Bet iš tai dariusių girdėjau, ko negalima daryti.
Negalima valyti su kalio permanganatu.
Negalima tik vieną kartą išvaryti.
Negalima gerti pačio pirmojo, kur daug sivuchos aliejų.
Atseit reikia:
1) Valyti su medžio anglimis, po to dar kartą išvaryti.
2) Sau pasilikti vidurinę, ne pirmą ir ne paskutinę.
3) Varyti iš rugių su normaliu salyklu ir be cukraus.

Prie kaimisko maisto ,

2012-07-08- 18:24

Prie kaimisko maisto , visokiu vedaru, cepelinu , lasiniu ,barsciu , raugintu agurku degtine pats tas .
Pati prasosi : )
Namine nors ir laikyta statineje su viskiu sumaisyti tikrai sudetinga, net jeigu vokietis esi : )
Siaip biudzetiniu gerimu ir padirbiniu rinka pakankamai plati ir jeigu tokie tinka sielai ir skanu, tai kodel gi ir ne.
Daznai , ypac jeigu esi kur nors Ukrainoje ant stalo bando traukti savos gamybos gorilka arba ju supratimu "nieko blogesni" uz jusu viskio,konjaka ar brendi savos gamybos stebuklus su visokiais antpilais ir backuose laikytus ir laukia kad tuoj pulsi girti ir mirti is dziaugsmo kad teko paragauti : )

na aš ,,ragavau"naminuke,kai

2012-07-08- 18:49

na aš ,,ragavau"naminuke,kai darbe išmušė dantis.
Šeip tai geriausia naminė būna:
varyta per vario triūbas,
kai nulašinama apie 0.5l pirmų lašų(sako ten metilo-etilo alkocholio mišinys)
Perkošiamas per medžio anglį po antrinimo.
Va tokia info pasidalino amžinatelsi kaimynas,yra tekę dalyvaut jam gaminant,maišyt brogą kol užverda

Ričardas rašė: kai

2012-07-08- 19:54

Ričardas rašė:kai nulašinama apie 0.5l pirmų lašų(sako ten metilo-etilo alkocholio mišinys)

Metanolio virimo temperatūra yra žemesnė (64,7C), nei etanolio (78,4C), dėl to jis pirmas ir "išsivaro". Beje, pirmas vaistas apsinuodijus metanoliu yra etanolis. Taigi, jei per klaidą netyčia gurkštelėjote metanolio, "kalkite" degtinės ant viršaus. Net mažos metanolio dozės gali pažeisti akies nervus, dėl ko gresia apakimas. Bet šitą turbūt visi žino :)

Iš biocheminės pusės

2012-07-08- 23:51

Iš biocheminės pusės metanolis į kažką ten pavirsta, todėl nuodingas. Ar tai į skruzdėlių rūgštį ar tai į formaldehidą. Nors pagal savo veikimą, kol neišyra yra nėka blogesnis už etanolį. Kažką man dar aiškino apie tuos aliejus. Taip ir nesupratau, kodėl jie nors nuodingi, bet skonio prideda, ir jų vos vos turi būti naminukėje.

Nepradėkim mitų skleisti, kad

2012-07-09- 13:42

Nepradėkim mitų skleisti, kad metanolis ne kuo blogesnis už etilo alkoholį.;) Bet koks junginys pats iš savęs nėra 'blogas' ir nėra 'geras' jis tik cheminių elementų 'sriuba'; nuodingu/blogu jis būtent ir tampa saveikoje su gyvomis ląstelėmis. Metanolis jungiasi prie ferroglobino komplekso (geležies junginys esantis raudonuosiuose kraujo ląstelėse) ir susidaro methemoglobinas - baltymas negalintis pernešti/atiduoti deguonies, dėl ko ir vystosi deguonies badas, CNS pažeidimai ir mirtis. Etilo alkoholis sugeba 'atiduoti' deguonį prisijungęs prie ferroglobino komplekso, todėl, nors ir girti, bet gyvi :D

Na va reiškia normalus

2012-07-09- 14:39

Na va reiškia normalus išsilavinimas žymiai geresnis už pseudomokslinius straipsnius :) O dėl metanolio iširimo tiesa ar ne kad jo irimo produktas pažeidžia tinklainę? be to o kodėl etanolis priešnuodis, ir nuo kada metanolis pradeda jaustis degtinėje. Nes būna kad kokio sobieski atsigeri 250g o kitą dieną galva plišta nors nuo gero gėrimo tik pikinimas vos vos ir bendras silpnumas. Skaitydavau kad čia dėl miligramų metanolio degtinėje.

mahelad rašė: Na va reiškia

2012-07-09- 15:22

mahelad rašė:Na va reiškia normalus išsilavinimas žymiai geresnis už pseudomokslinius straipsnius :) O dėl metanolio iširimo tiesa ar ne kad jo irimo produktas pažeidžia tinklainę? be to o kodėl etanolis priešnuodis, ir nuo kada metanolis pradeda jaustis degtinėje. Nes būna kad kokio sobieski atsigeri 250g o kitą dieną galva plišta nors nuo gero gėrimo tik pikinimas vos vos ir bendras silpnumas. Skaitydavau kad čia dėl miligramų metanolio degtinėje.

Na straipsnis gali būti ir ne pseudo mokslinis, bet gali būti neteisingai suprantamas žmogaus nesusidūrusio su biochemija ar medicina.
Nuo metanolio apankama, ne dėl to, kad pažeidžiama tinklainė, o todėl, kad metanolis turi tiesioginį citotoksinį (ląstelių žudikas) poveikį optiniam nervui > apakus nuo metanolio, akis kaip regos mechanizmas yra sveika, bet 'optinis kabelis' t.y. regos nervas yra suardytas ląsteliniame lygyje. Metanolio skilimo produktai - formaldehidas ir sruzdžių rūgštis šiuo atveju ir veikia kaip 'kileriai' sukeldami regos nervo ląstelių acidozę (terpės surūgštėjimą); bet tinklainės nepažeidžia taip kaip nervo. Etanolis yra priešnuodis, nes yra toks biocheminės konkurencinės inhibicijos procesas, kurio esmė, kad vienas receptorius gali prisijungti kelias medžiagas bet ne abi vienu metu (todėl ir konkurencinis) - baltymas prie kurio jungiasi etanolis/metanolis yra kaip spyna, į kurią taikosi cheminės medžiagos 'raktas'. Etanolis 'ištraukia' metanolio raktą ir įkiša savo :)
Metanolio skonio pajausti degtinėje neįmanoma net esant mirtinai jo koncentracijai; grynas metanolis organoleptiškai (skonio plotmėje) yra salstelėjusio etanolio skonio, bet to pajausti praktiškai beveik neįmanoma. Galvą kitą dieną skauda ne nuo metanolio, o nuo alkoholio skilimo produkto acetataldehido; kuo švaresnė distiliacija ir filtracija, tuo alkoholio skilimo metu susidaro mažiau acetataldehido.

Nu va, Gadas labai moksliškai

2012-07-09- 16:09

Nu va, Gadas labai moksliškai viką čia paaiškino. Aš taip nebūčiau sugebėjęs :).
Atsakymo rašymas