Jau
buvo rašyta, kad peilius dantytais ašmenimis patogu naudoti šviežių kepinių, labai minkštų produktų ir kepsnių pjaustymui. Kepinių peilio dantukų forma skiriasi nuo peilio kepsniams, bet dažniausiai į tai nekreipiama dėmesio ir dantytas peilis naudojamas toks, koks yra peilių rinkinyje. Visiems kitiems darbams virtuvėje yra patogiau naudoti peilius lygiais ašmenimis.
Kalbant apie Zepter peilius bendrai, jų kokybė ir dizainas dažniausiai nėra blogi, tačiau minėtas "dantytas" rinkinys - marketologų išmonė tiems, kas niekad nebandė naudotis gerais virtuviniais peiliais.
Dantytus peilius teoriškasi pagaląsti galima, tačiau galandimas kainuos daugiau nei tie peiliai kainavo, tad galąsti jų tiesiog neverta. Plienas smulkiai dantytiems peiliams taip pat naudojamas minkštas, tad net ir nugalandus dantukus iki lygių ašmenų, iš tokio peilio nieko gero nesigaus.
Normalus peilis lygiais ašmenimis gerai pjauna tol, kol yra aštrus. Po to jį reikia aštrinti, o kai aštrinimas nebepadeda - galąsti.
Dantytu peiliu, net ir atšipusiu, galima brūžinti tol, kol dantukai visai nesusidevi. Todėl susidaro įspūdis, kad dantytas peilis pjauna ilgiau. Tačiau tiesa ta, kad dantytas peilis, net ir būdamas aštrus, normaliai nepjauna, o dręskia kaip pjūklas. Kad tuo įsitikinti - pakanka paimti normalų gerai pagaląstą peilį ir pajusti aštraus pjūvio malonumą.