Parodyto tipo elektriniai galąstuvai tinka tik minkštiems mažo anglingumo chromu legiruotiems plienams. Be to, tokie galąstuvai neužtikrina maksimaliai įmanomo ašmenų aštrumo.
Todėl jeigu virtuviniai peiliai yra neypatingai geri ir didelio aštrumo nereikia - galima galąsti ir
tokiais galąstuvais. Tik po to reikia padailinti ašmenis brukštu.
Kuo kietesnis peilių plienas - tuo atsargiau ir dėmesingiau reikia galąsti. Kokybiškai pagaląsti kietai grūdintas anglingo plieno geležtes įmanoma tik ant galandimo akmenų. Labiausiai tai liečia japoniško stiliaus peilius.
Galandimo kampai parenkami pagal peilio rūšį (šefo, filetavimo, išpjaustymo, daržovių etc), ir kaip taisyklė būna 10-15* į vieną pusę. Kol akis ir rankos pripras "pagauti" reikiamą kampą, galima naudoti plastikinius šablonus, uždedamus ant peilių penties. Arba galima dėti reikiamu kampu palinkusias atramas po galąstuvu, o galandamą peilį laikyti horizontaliai. Dauguma žmonių horizontalumą jaučia gan gerai ir galąsdami nesunkiai jį išlaiko.