Viskas apie virtuvinius peilius ir naudojimąsi jais...
2011-12-02- 21:24
Įdomu, kokio kietumo turi būti kepsnys, kad jam reikėtų tokio peilio-pjūklo? :/
2011-12-02- 21:39
Gal ir minkštas kepsnys,bet minimum dramblo kumpis ar visas briedis keptas ant iešmo
2011-12-02- 21:42
Čia manau skirta "kulinarams" kurių kepsnius tik tokiu peiliu pavyks atpjausi...
2011-12-02- 21:48
Amerikonai
Ten paplitę nežmoniško dydžio steikai, o seratorius, kad ašmenys taip greit neatšiptų lėkštėje 'bružuojant' pusę jaučio
2011-12-03- 1:35
Čia gali būti pritaikymas neįgaliesiems. Teko matyti tokias "rankenas" skirtas zmonėms su cerebraliniu paralyžiumi: didelė rankena, skirta pvz šviesos jungikliui paspausti, ar atsukti vandens čiaupą.
Nesu užtikrintas dėl šių peilių, bet bendras vaizdas kelia asociacijas..
2011-12-05- 9:33
Manau, kad eilinis dizainerių išsidirbinėjimas, kad tik žmonės prisipirktų jiems nereikalingų daiktų
2011-12-06- 7:32
TerMind rašė:Manau, kad eilinis dizainerių išsidirbinėjimas, kad tik žmonės prisipirktų jiems nereikalingų daiktų
Pritariu. *taip*
2011-12-06- 17:23
Kažkokie"kilerių" įrankiai, ypač pirmoje nuotraukoje :d
2013-01-23- 11:46
Hm, įdomiai čia Lukas užmetė ..
Federal knives ...
Pjauk, poto vartyk (su kapokle) keptuvėj?
Ar ekologija? Bet medis mikrobų prisisiurbs ...
:-/
2013-01-23- 12:19
Loptar rašė:Pjauk, poto vartyk (su kapokle) keptuvėj?
Ar ekologija? Bet medis mikrobų prisisiurbs ...
Dėl mikrobų gal mažiausia bėda būtų (visgi po pjaustymo reikia nuplauti peilį, o ir maistas termiškai apdorojamas), bet iš praktikos žinau, jog nuo ilgesnio naudojimo mentelės tiek prisigeria aliejaus/riebalų, kad jo išplauti neįmanoma ir man rodos, kad dėl to atšoks ašmenys (nes kaip tai abejoju, kad būtų įklijuota per visą plotį)
2013-01-23- 12:30
Nu mentelės mažai, arba iš vis, neimpregnuotos paprastai. Tai taip, aliejus ir visa kita poto įsigeria.
Lenteles pjaustymui naudoju skirtingiems produktams skirtingas, vistiek ten lieka ir nuo žalios mėsos, ir šeip nuo ko nors dalelės ir t.t. Nuplauni po panaudojimo žinoma, bet su laiku vistiek susikaupia ...
Iš kitos pusės, jei dabar žiūrėt kaip į dizaino elementą, tai viskas kažkada buvo kaip dizaino elementas, tik prigydavo arba ne eksploatuojant.
Tačiau šeip mintis įdomi, svorio nedaug, metalo nedaug (galima labai gerą plieną naudot).
Priežiūra tik, ir eksploatacinis patogumas lieka +- ...
2013-01-23- 12:52
Loptar rašė:Lenteles pjaustymui naudoju skirtingiems produktams skirtingas, vistiek ten lieka ir nuo žalios mėsos, ir šeip nuo ko nors dalelės ir t.t. Nuplauni po panaudojimo žinoma, bet su laiku vistiek susikaupia ...
Plauni irgi ne vien šaltu vandeniu, ar ne. O kiek kartų esi 'suviduriavęs' būtent nuo to, kad pjaustei paruoštą maistą ant tokios lentelės?
Pvz., šaldytuve daržovių skyriuose sėkmingai gyvuoja Yersinia pestis bakterija (maro lazdelė), ta pati, kuri 14a. išguldė pusę europos bet... jei suvalgai neplautą salotos lapą bubonai nepradeda augti, maru nesusergi
2013-01-23- 13:39
Namie daugiausia naudojame plastikines pjaustymo lenteles, po visko įkišai į indaplovę ir po barabanu.
Ar tai peiliui blogiau nei medinė!? Velnias žino...
Na buvo atlikti bandymai ant medinių lentelių kur plaušas ėjo vertikaliai ir horizontaliai ir akivaizdaus skirtumo nebuvo pastebėtą.
Manau su plastiku didelių skirtumų ir neturėtų būti.
Plastikinė lentelė aišku neįdomi, bet praktiška.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.