Viskas apie virtuvinius peilius ir naudojimąsi jais...
Atsakymo rašymas

Nu čia šitas peilis mūsų

2011-01-21- 15:34

Nu čia šitas peilis mūsų virtuvėje atsirado visiškai atsitiktinai, bet geresnio draugo virtuvėje nesu turėjęs!
Tai kažkoks senas Tramontina peilis, stainless, bet kas įdomiausia, kad kažkieno labai gerai "perdarytas", užgaląstas stačiai ir lygiai ir be jokio "antrinio" ašmens. Žodžiu esmė tame, kad jis neatšimpa. Nuvarytos ašmenys iki tiek, kad ties pačiu kampu milimetro dalys belikę ir padaryt peilį sąlyginai aštriu tereikia jį kelis kart "truktelt" per kitą peilį. Visi kas apsilanko įsivaizduoja ir giria, kad čia aš toks geras šeimininkas ir peilius aštrius visada laikau, nors iš tikro buki visi kaip špygos :D o va šitas ima ir minkščiausią batoną ir lašišą plonai pjauna ir ką tik nori. Ir per du gyvenimo šiame bute metus nėra matęs galąstuvo! :D Aj plius aš su juo ir valgau ir bulves skutu ir kitaip "niekinu" :D

Paveikslėlis

Reiks pabandyt kada pačiam tą 2lt kainuojančią Tramontiną taip persidaryt.

milius rašė: Žodžiu esmė

2011-01-21- 20:58

milius rašė:Žodžiu esmė tame, kad jis neatšimpa. Nuvarytos ašmenys iki tiek, kad ties pačiu kampu milimetro dalys belikę ir padaryt peilį sąlyginai aštriu tereikia jį kelis kart "truktelt" per kitą peilį. Ir per du gyvenimo šiame bute metus nėra matęs galąstuvo!


:D Pasakiai, pats save paneigiai, vėl pasakiai :) O tau kaip atrodo, kokią f-ja atlieka 'truktelėjimas per kito peilio pentį'? > ji padaro mikropjūklą ant tramontinos ašmenų...

Trūktėlėjimas per kito peilio

2011-01-21- 22:07

Trūktėlėjimas per kito peilio pentį išlygina susibangavusiu peilio ašmenis. Dėl "mikropjūklo" nesu tikras...

milius rašė: Žodžiu esmė

2011-01-22- 2:54

milius rašė: Žodžiu esmė tame, kad jis neatšimpa. Nuvarytos ašmenys iki tiek, kad ties pačiu kampu milimetro dalys belikę ir padaryt peilį sąlyginai aštriu tereikia jį kelis kart "truktelt" per kitą peilį. Visi kas apsilanko įsivaizduoja ir giria, kad čia aš toks geras šeimininkas ir peilius aštrius visada laikau, nors iš tikro buki visi kaip špygos :D o va šitas ima ir minkščiausią batoną ir lašišą plonai pjauna ir ką tik nori. Ir per du gyvenimo šiame bute metus nėra matęs galąstuvo! :D

Tai vadinama "pjauna geometrijos dėka". Bet šis peiliukas nėra ir negali būti aštrus.
Siūlyčiau nors pabandymui paimti gero plieno tinkamai pagaląsta virtuvinį peilį, kad pajusti skirtumą, kaip iš tikrųjų pjauna aštrus peilis. ;)
Na, o brūkštelėjimas per kito peilio pentį, kaip kolega TerMind ir minėjo, tik išlygina užsilanksčiusius ašmenis. Galandimo tai nepakeičia. 8)

Gerai jau gerai - sorry, šis

2011-01-26- 17:30

Gerai jau gerai - sorry, šis tikrai nėra aštrus, tik kitiems taip atrodo :D :D na ir tie kiti gyvena ne su geriausiais peiliais, matyt... :)

Na, šioje temoje ir bandom

2011-01-26- 18:05

Na, šioje temoje ir bandom išsiaiškinti, kas su kokiais peiliais "gyvena"... :D

Gal kas naudojat Scanpan

2011-03-07- 14:01

Gal kas naudojat Scanpan peilius, "Savas" prekybos centre Kaune prekiaujama. Idomu atsiliepimai, nes žmona jau nusižiūrėjo...
http://www.scanpan.dk/Produkter/Knives_CuttingBoards

Scanpan bandyti dar neteko,

2011-03-07- 18:28

Scanpan bandyti dar neteko, bet šį bei tą galima spręsti pagal aprašymą.

Plienas  nurodytas Din. 1.4116 (X45 Cr Mo V15), kas nėra visai teisinga, nes X45CrMoV15 analogai - tai DIN 1.4110 arba AISI 420HC Crio arba SUS AUS-4.

Kadangi peilių aprašyme minimas šaldymas, todėl labiau tikėtina, kad iš tikrųjų geležtės pagamintos iš X45CrMoV15 t.y. DIN 1.4110, o ne 1.4116 (kas atitiktų 440A arba AUS-6).
Taigi Scanpan virtuvinių peilių plienas niekuo neišsiskiria iš  daugumos kitų panašių, kuriuos parduoda įvairūs virtuvinių indų ir rakandų gamintojai.

Belieka žiūrėti "gyvai" į geležčių geometriją ir vertinti rankenų patogumą. O tada palyginti kainas su kitų gamintojų kainomis ir rinktis... labiausiai patikusį. :D

Pačios geležtės sumarkiruotos

2011-03-07- 22:25

Pačios geležtės sumarkiruotos 1.4116 plienu. Peiliai gana gerai atrodo ir visai patogūs. Kiekvieno peilio kietumas patikrintas ir turi įmuša. Pardavėja sakė vienas žmogus skambino ir norėjo gražinti peilius nes įmuša pasirodė kaip brokas, bet paaiškinus kas tai yra žmogelis nusiramino. Gerai tada prajuokino :)

Na, pati savaime, kietumo

2011-03-08- 8:28

Na, pati savaime, kietumo matavimo žymė negali būti kokybės ženklas ;)

Tony rašė: Gal kas naudojat

2011-03-08- 17:26

Tony rašė:Gal kas naudojat Scanpan peilius, "Savas" prekybos centre Kaune prekiaujama. Idomu atsiliepimai, nes žmona jau nusižiūrėjo...


Jei paties žmona ką nors nusižiūrės :-/ www.e-peiliai.lt, tai dar ir dėl nuolaidos susitarsime :-D

e-peiliai rašė: Jei paties

2011-03-09- 10:41

e-peiliai rašė: Jei paties žmona ką nors nusižiūrės :-/ www.e-peiliai.lt, tai dar ir dėl nuolaidos susitarsime :-D

Dėkui už pasiūlymą ;-)

Mano kukli kolekcija darbiniu

2011-03-21- 12:20

Mano kukli kolekcija darbiniu ir naminiu peiliu http://img23.imageshack.us/i/p3020156.jpg/
http://img707.imageshack.us/i/p3020158.jpg/
http://img837.imageshack.us/i/p3020161.jpg/
http://img708.imageshack.us/i/p3020171.jpg/

Pagrinde Henckels ir Victorinox peiliai , dar yra Gustav Emil Ern peiliukas, Kuchenprofi, Global :)

nepastovus rašė: Pagrinde

2011-03-21- 14:43

nepastovus rašė:Pagrinde Henckels ir Victorinox peiliai , dar yra Gustav Emil Ern peiliukas, Kuchenprofi, Global :)

Smagu matyt, kai žmogus naudojasi gerais virtuviniais peiliais. :)

Gal kas turite ar ka galite

2011-03-29- 16:12

Gal kas turite ar ka galite pasakyt apie Mac peiliius? (ne, tai ne Apple gaminys :D ) . Noreciau isigyt Professional serijos 24-30cm asmenu ilgio virejo peilis, kuris butu naudojmas kaip pagrindis peilis profesionalioje virtuveje
Atsakymo rašymas