Visos kitos temos, nesusijusios su peiliais
Atsakymo rašymas

Gurmanams

2016-11-28- 0:59

Manau tokia tema turi teisę gyvuot.
Kopypeisto iš interneto nereikia, bet manau atsiras turinčių perliukų. :)

Pvz:
Svajus
Duok receptą tos žuvies kur vasarą per klubo sąsrydį ryte valgėm. Plyz. :)

Re: Gurmanams

2016-11-28- 8:14

Kaip tik vakar gurmanavom. Receptas labai paprastas.
20161127_172102.jpg

Re: Gurmanams

2016-11-28- 10:57

Batonas + pesto bazilikinis padažas. Net dešros nereikia pusryčiams.

Re: Gurmanams

2016-11-28- 15:01

swerfot rašė:Kaip tik vakar gurmanavom. Receptas labai paprastas.
20161127_172102.jpg


Kam formuluoji postą taip, kad tavęs dar reikėtų klausti kas per receptas? Nu tai koks tas paprastas receptas?

Re: Gurmanams

2016-11-28- 15:34

pyfpafz rašė:
swerfot rašė:Kaip tik vakar gurmanavom. Receptas labai paprastas.
20161127_172102.jpg


Kam formuluoji postą taip, kad tavęs dar reikėtų klausti kas per receptas? Nu tai koks tas paprastas receptas?

Druska ir dūmai...

Re: Gurmanams

2016-11-28- 15:49

swerfot rašė:Druska ir dūmai...

Ir dar tokia smulkmena kaip ungurys ...
Nepamiršiu, kai kaime valgiau ungurio žuvienę. Viso recepto nežinau, bet žuvienėje buvo daug pieno. Valgiau ungurio žuvienę Nidoje, visai ne tas geras skonis.

Re: Gurmanams

2016-11-28- 15:59

mahelad rašė:
swerfot rašė:Druska ir dūmai...

Ir dar tokia smulkmena kaip ungurys ...
Nepamiršiu, kai kaime valgiau ungurio žuvienę. Viso recepto nežinau, bet žuvienėje buvo daug pieno. Valgiau ungurio žuvienę Nidoje, visai ne tas geras skonis.

Ungurys gali būt ruošiamas bet kaip, su sąlyga, kad jis bus rūkytas :E Virt ungurį čia kaip virt lašišą -- iškrypimas ir žuvies gadinimas :nunu:

Re: Gurmanams

2016-11-28- 16:11

swerfot rašė:Ungurys gali būt ruošiamas bet kaip, su sąlyga, kad jis bus rūkytas :E Virt ungurį čia kaip virt lašišą -- iškrypimas ir žuvies gadinimas :nunu:

Neragaučiau tos žuvienės, irgi taip sakyčiau :)
O su lašiša labai geras žuvienes receptas. Na ten bulves, nepjaustyto svogūno galva, morkos, viskas kaip pridera. Bet vat reikia lašišos galvos. Su kitomis dalimis ne tas. Ir skonis blogesnis ir smulkūs kaulai pasitaiko. Renkamės lašišos galvą. Žiūrime į akys ir po žiaunų dangčiais. Akys turi būti skaidrios, nedrumzlinos. Žiaunos ryškiai raudonos spalvos. Iš bėdos ružavos. Bet ne pilkos, ištiškusios. Prieš gaminimą BŪTINAI išpjaunam visas žiaunas. Mažiausi žiaunų likučiai duos bjaurų kartų skonį.
Galvų reikia bent 2 vidutiniam trijų litrų puodui. Aš dedu tiek, kad vos lieka vietos daržovėms. Verdam be prieskonių. Tik su druska. Iš bėdos su lauro lapu. Prieskoniai dedami tik išjungus ugnį. Virti tol, kol galvos nepradės byrėti ant šaukšto. Nieko baisaus sriubai neatsitiks. Kaulai stambūs, kremzlės skanios. Gerai tinka šaukštas grietinės prie sriubos.

Re: Gurmanams

2016-11-28- 20:24

swerfot rašė:[ Virt ungurį čia kaip virt lašišą -- iškrypimas ir žuvies gadinimas :nunu:

lasisos sriuba, Tamstai irgi iskrypimas?

Re: Gurmanams

2016-11-28- 20:35

Banginis rašė:
swerfot rašė:[ Virt ungurį čia kaip virt lašišą -- iškrypimas ir žuvies gadinimas :nunu:

lasisos sriuba, Tamstai irgi iskrypimas?

Nesakau, kad blogai, bet rūkyta lašiša vistiek daug geriau.

Re: Gurmanams

2016-11-28- 22:49

Man tai sūdyta geriau už rūkytą, ypač kai pats pasisūdai.

Re: Gurmanams

2016-11-28- 22:52

pyfpafz rašė:Man tai sūdyta geriau už rūkytą, ypač kai pats pasisūdai.

Įrodyk ir mums. :cool:

Re: Gurmanams

2016-11-28- 23:17

Vincukas rašė:
pyfpafz rašė:Man tai sūdyta geriau už rūkytą, ypač kai pats pasisūdai.

Įrodyk ir mums. :cool:


Nesupratau. Ką įrodyt? :/
Recepto nori?

Re: Gurmanams

2016-11-28- 23:19

pyfpafz rašė:
Vincukas rašė:
pyfpafz rašė:Man tai sūdyta geriau už rūkytą, ypač kai pats pasisūdai.

Įrodyk ir mums. :cool:


Nesupratau. Ką įrodyt? :/

Kad tavo pasūdymo lašiša geresnė, nei rūkyta. Kas neaišku ? 8(

Re: Gurmanams

2016-11-28- 23:22

Man geriau.
Atsakymo rašymas