Visos kitos temos, nesusijusios su peiliais
Atsakymo rašymas

Ričardas rašė: Na ėriukas

2013-01-31- 18:49

Ričardas rašė:Na ėriukas 6-8mėn turėtų gyvas svert apie 30kg. Bent pas senelius tiek sverdavo.

Nuo veislės priklauso labai. Gali būti ir 30 drąsiai *taip*

Skanios vakarienės taip

2013-01-31- 19:08

Skanios vakarienės taip sakant:
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

Gal kas daugiau papasakotų apie brandinimą? Koks procesas..?

loki Reiktų paminėti tautai,

2013-01-31- 19:55

loki

Reiktų paminėti tautai, kad "ožys", po nashemu = stirninas dlja prostoliudinov :)

P.S. Ir smirdi, xėbryte, ne mėsa, o kailis ko pasekoje dėl netinkamo lupimo išsmirdalinama ir pati mėsycė.

pyfpafz rašė: loki Reiktų

2013-01-31- 19:56

pyfpafz rašė:
loki

Reiktų paminėti tautai, kad "ožys", po nashemu = stirninas dlja prostoliudinov :)

P.S. Ir smirdi, xėbryte, ne mėsa, o kailis ko pasekoje dėl netinkamo lupimo išsmirdalinama ir pati mėsycė.

pyfpaf, rašau lietuviškai, ne 'po tuteišėmu', ne šlėkta esu.. Jei rašau kad ožys, tai ir yra ožys, o ne stirninas, danielius ar fazanas. :-D

loki Tadu persiprašau. A. t

2013-01-31- 20:00

loki

Tadu persiprašau.

A. t A. Ožiui :)

P.S. Ir slengas tik vardan

2013-01-31- 20:01

P.S.
Ir slengas tik vardan slengo kartais kaip tai nenaturaliai atrodo. ;-)
Kaip pas vidurinės moksleivius, prisižiūrėjusius "Brigados" tipo filmiūkščių.. Čia šiaip, IMHO. :)

Turėjo bobutė žilą oželį. Vai

2013-01-31- 20:08

Turėjo bobutė žilą oželį. Vai vai, džium džium. Žilą oželį... :)

 

Lukas rašė: Gal kas daugiau

2013-02-02- 16:30

Lukas rašė:Gal kas daugiau papasakotų apie brandinimą? Koks procesas..?


Na brandinimas gali būti daromas savo sultyse arba ore.

Savo sultyse, daromas taip: šviežią (reiškia ne iš parduotuvės) jaučio nugarinę (arba kumpinę) nuplauni, dedi į sandarų plastikinį maišelį, apspaudi maišelį taip, kad liktų kuo mažiau oro tarpų ir sandariai užriši. Tada deli į šaldytuvo lentyną kur 6-7 laipsniai temperatūros. Laikai 5 paras, apversdamas kiekvieną parą. Jei tai kumpinė, tai patartina dar ir pamasažuoti prieš apverčiant - patrinti rankomis taip su jėga (bet kad maišelis nepraplyštų). Kumpinę galima laikyti ir ilgiau - 7 - 8 paras.
Kitas būdas yra brandinti su kopūstų sultimis - greičiau suminkštėja mėsa. Principas toks pat, tik prieš dedant į maišelį pridedi smulkiai "šičkavotų" šviežių kopūstų. Laikyti 3-4 paras.
Ore brandinant reikia turėti šaltą gerai vėdinamą patalpą, todėl bute to nepadarysi.

GAdasTu tikras, kad mėsą

2013-02-02- 18:04

GAdas
Tu tikras, kad mėsą reikia nuplauti?
Paskutinį kartą redagavo pyfpafz 2014-09-29- 21:08. Iš viso redaguota 1 kartą.

pyfpafz rašė: GAdas Tu

2013-02-02- 21:19

pyfpafz rašė:GAdas
Tu tikras, kad mėsą reiia nuplauti?


Bet kokią mėsą reikia nuplauti. Tai elementari higiena, nes bakterijų kolonijų ant jos gyvena tuo daugiau, kuo ilgiau ji laikyta. Bet nuplovus mėsą, ją reikia nušluostyti su popieriniu rankšluosčiu ;)
Beje pastebėjimas perkantiems mėsą parduotuvėse - venkite mėsos vakuuminėje pakuotėje, jei norite sultingo ir maistingo kepsnio, nes vakuumas iš mėsos sunkte išsunkia sultis ir suardo smulkius kapiliarus, - tokia mėsa kepdama tampa sausa kaip padas; ją geriau troškinti su padažais.

Kai gaminu aš tai mėsos

2013-02-02- 22:00

Kai gaminu aš tai mėsos neplaunu, tai gadina tolimesnius procesus.

Tai nuplaukit,o ne skalbyklėj

2013-02-02- 22:34

Tai nuplaukit,o ne skalbyklėj sukit

pyfpafz rašė: Kai gaminu aš

2013-02-02- 23:13

pyfpafz rašė:Kai gaminu aš tai mėsos neplaunu, tai gadina tolimesnius procesus.

Manau, tave supras tik medžiotojai ir tai ne visi *taip*

Ne medžiotojas,bet šviežią

2013-02-03- 13:30

Ne medžiotojas,bet šviežią žvėries skerdieną visada pamerkiu į šaltą parūgštintą vandeny

Re: Kepsniai, steikai,.. mėsa

2014-09-29- 20:46

Pirmadieniaus vakarienė.
Atsakymo rašymas