Diskusijų forumai

www.peilininkai.lt

Dabar yra 2024-03-19- 7:25

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 87 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5, 6  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 2013-01-31- 18:49 
Atsijungęs
Klubo narys

Užsiregistravo: 2011-04-18- 23:47
Pranešimai: 1207
Miestas: Vilnius
Ričardas rašė:
Na ėriukas 6-8mėn turėtų gyvas svert apie 30kg. Bent pas senelius tiek sverdavo.

Nuo veislės priklauso labai. Gali būti ir 30 drąsiai *taip*


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Skanios vakarienės taip
StandartinėParašytas: 2013-01-31- 19:08 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2011-07-16- 20:59
Pranešimai: 212
Miestas: Vilnius
Skanios vakarienės taip sakant:
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

Gal kas daugiau papasakotų apie brandinimą? Koks procesas..?


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2013-01-31- 19:55 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2012-01-31- 23:18
Pranešimai: 3785
Šalis: LT
Miestas: Sostinė
loki

Reiktų paminėti tautai, kad "ožys", po nashemu = stirninas dlja prostoliudinov :)

P.S. Ir smirdi, xėbryte, ne mėsa, o kailis ko pasekoje dėl netinkamo lupimo išsmirdalinama ir pati mėsycė.

_________________
Русский военный корабль, иди ****!


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: pyfpafz rašė: loki Reiktų
StandartinėParašytas: 2013-01-31- 19:56 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010-01-27- 14:41
Pranešimai: 2226
Miestas: Vilnius
pyfpafz rašė:
loki

Reiktų paminėti tautai, kad "ožys", po nashemu = stirninas dlja prostoliudinov :)

P.S. Ir smirdi, xėbryte, ne mėsa, o kailis ko pasekoje dėl netinkamo lupimo išsmirdalinama ir pati mėsycė.

pyfpaf, rašau lietuviškai, ne 'po tuteišėmu', ne šlėkta esu.. Jei rašau kad ožys, tai ir yra ožys, o ne stirninas, danielius ar fazanas. :-D


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: loki Tadu persiprašau. A. t
StandartinėParašytas: 2013-01-31- 20:00 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2012-01-31- 23:18
Pranešimai: 3785
Šalis: LT
Miestas: Sostinė
loki

Tadu persiprašau.

A. t A. Ožiui :)

_________________
Русский военный корабль, иди ****!


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: P.S. Ir slengas tik vardan
StandartinėParašytas: 2013-01-31- 20:01 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010-01-27- 14:41
Pranešimai: 2226
Miestas: Vilnius
P.S.
Ir slengas tik vardan slengo kartais kaip tai nenaturaliai atrodo. ;-)
Kaip pas vidurinės moksleivius, prisižiūrėjusius "Brigados" tipo filmiūkščių.. Čia šiaip, IMHO. :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2013-01-31- 20:08 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2012-01-31- 23:18
Pranešimai: 3785
Šalis: LT
Miestas: Sostinė
Turėjo bobutė žilą oželį. Vai vai, džium džium. Žilą oželį... :)

 


_________________
Русский военный корабль, иди ****!


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2013-02-02- 16:30 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010-06-24- 21:40
Pranešimai: 3311
Miestas: Kaunas
Lukas rašė:
Gal kas daugiau papasakotų apie brandinimą? Koks procesas..?


Na brandinimas gali būti daromas savo sultyse arba ore.

Savo sultyse, daromas taip: šviežią (reiškia ne iš parduotuvės) jaučio nugarinę (arba kumpinę) nuplauni, dedi į sandarų plastikinį maišelį, apspaudi maišelį taip, kad liktų kuo mažiau oro tarpų ir sandariai užriši. Tada deli į šaldytuvo lentyną kur 6-7 laipsniai temperatūros. Laikai 5 paras, apversdamas kiekvieną parą. Jei tai kumpinė, tai patartina dar ir pamasažuoti prieš apverčiant - patrinti rankomis taip su jėga (bet kad maišelis nepraplyštų). Kumpinę galima laikyti ir ilgiau - 7 - 8 paras.
Kitas būdas yra brandinti su kopūstų sultimis - greičiau suminkštėja mėsa. Principas toks pat, tik prieš dedant į maišelį pridedi smulkiai "šičkavotų" šviežių kopūstų. Laikyti 3-4 paras.
Ore brandinant reikia turėti šaltą gerai vėdinamą patalpą, todėl bute to nepadarysi.

_________________
Information is a weapon of mass destruction...


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: GAdasTu tikras, kad mėsą
StandartinėParašytas: 2013-02-02- 18:04 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2012-01-31- 23:18
Pranešimai: 3785
Šalis: LT
Miestas: Sostinė
GAdas
Tu tikras, kad mėsą reikia nuplauti?

_________________
Русский военный корабль, иди ****!


Paskutinį kartą redagavo pyfpafz 2014-09-29- 21:08. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: pyfpafz rašė: GAdas Tu
StandartinėParašytas: 2013-02-02- 21:19 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010-06-24- 21:40
Pranešimai: 3311
Miestas: Kaunas
pyfpafz rašė:
GAdas
Tu tikras, kad mėsą reiia nuplauti?


Bet kokią mėsą reikia nuplauti. Tai elementari higiena, nes bakterijų kolonijų ant jos gyvena tuo daugiau, kuo ilgiau ji laikyta. Bet nuplovus mėsą, ją reikia nušluostyti su popieriniu rankšluosčiu ;)
Beje pastebėjimas perkantiems mėsą parduotuvėse - venkite mėsos vakuuminėje pakuotėje, jei norite sultingo ir maistingo kepsnio, nes vakuumas iš mėsos sunkte išsunkia sultis ir suardo smulkius kapiliarus, - tokia mėsa kepdama tampa sausa kaip padas; ją geriau troškinti su padažais.

_________________
Information is a weapon of mass destruction...


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Kai gaminu aš tai mėsos
StandartinėParašytas: 2013-02-02- 22:00 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2012-01-31- 23:18
Pranešimai: 3785
Šalis: LT
Miestas: Sostinė
Kai gaminu aš tai mėsos neplaunu, tai gadina tolimesnius procesus.

_________________
Русский военный корабль, иди ****!


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2013-02-02- 22:34 
Atsijungęs
Peiliadirbys

Užsiregistravo: 2010-11-12- 18:35
Pranešimai: 516
Miestas: Jurbarkas
Tai nuplaukit,o ne skalbyklėj sukit


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2013-02-02- 23:13 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2011-01-17- 14:48
Pranešimai: 530
Miestas: Palanga
pyfpafz rašė:
Kai gaminu aš tai mėsos neplaunu, tai gadina tolimesnius procesus.

Manau, tave supras tik medžiotojai ir tai ne visi *taip*


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2013-02-03- 13:30 
Atsijungęs
Peiliadirbys

Užsiregistravo: 2010-11-12- 18:35
Pranešimai: 516
Miestas: Jurbarkas
Ne medžiotojas,bet šviežią žvėries skerdieną visada pamerkiu į šaltą parūgštintą vandeny


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2014-09-29- 20:46 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010-01-27- 14:41
Pranešimai: 2226
Miestas: Vilnius
Pirmadieniaus vakarienė.


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 87 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5, 6  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 3 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Pereiti į:  
Veikia su phpBB® Forum Software © phpBB Group Color scheme by ColorizeIt!
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007