Visos kitos temos, nesusijusios su peiliais
Atsakymo rašymas

Kepsniai, steikai,.. mėsa

2013-01-30- 20:22

Ar yra daugiau mėgstančių steikus? Įdomu būtų išgirsti mėgstat/nemėgstat, taip sakant tips & tricks kokius naudojat :)

Aš pats kepu paprastai, palaikau, kad kepsnys atšiltų iki kambario temp., jūros druska + pipirai ir į labai karštą keptuvė su alyvuogių aliejumi, pabaigai + sviesto kūbelis. Valgau rare arba medium rare. (Priklausomai nuo mėsos gabalo apie 90 sek. kiekvienai pusei).

Neseniai kolega išmokė, dar prieš kepimą tokį "priedą" pasidaryti. Šiltą sviestą sumaišai su česnaku ir norimomis žolelėmis (aš naudoju Provanso žolelių mišinį) tada vėl sušaldai, o vėliau kubelį ant steiko uždedi. Puikų prieskonį duoda.


Keletas foto, apetitui sukelti :)
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Steikus mėgstu. Nevalgau

2013-01-31- 10:33

Steikus mėgstu. Nevalgau žalios nemarinuotos mėsos - rare taip sakant.;) Plius tas faktas, kad ant LT parduotuvėse tikros jautienos negausi, tik negyvų karvių mėsą, o tai ne tas pats. Užsienyje eidavau į BlockHouse arba SteakHouse kepsnines.

http://lt.wikipedia.org/wiki/

2013-01-31- 14:43

http://lt.wikipedia.org/wiki/Didkepsnis
Vadinkim lietuviškai, bus skaniau :)

Silkinas rašė:

2013-01-31- 15:49

Silkinas rašė:http://lt.wikipedia.org/wiki/Didkepsnis
Vadinkim lietuviškai, bus skaniau :)

Na skaniau tai tikrai nepasidarys, - gali golfa ferrariu vadinti, bet nuo to jis greičiau važiuoti nepradės ;)

Gerai kad ne karbonadas. Su

2013-01-31- 16:00

Gerai kad ne karbonadas. Su balta mišraine.

O kokia ta tikra jautiena? Ta

2013-01-31- 16:01

O kokia ta tikra jautiena? Ta prasme kas svarbu: gyvulio amžius, lytis, veislė, mėsos šviežumas ar dar kanors?

Linuks rašė: O kokia ta tikra

2013-01-31- 16:11

Linuks rašė:O kokia ta tikra jautiena? Ta prasme kas svarbu: gyvulio amžius, lytis, veislė, mėsos šviežumas ar dar kanors?

Turi būtinai būti patinas, t.y. bulius; tada mėsos šviežumas, bet steikų atveju tai kelias dienas brandinta mėsa yra skanesnė (max. iki savaitės jei specialiai nemasažuojama). Dar yra specialios veislės, kurios auginamos specialiomis sąlygomis šaltame klimate, nuo ko jų mėsa sluoksniukais perauga riebalais ir išvaizda gaunasi panaši į marmurą (bet čia jau daugiau gurmanams), - Marbled beef.

http://en.wikipedia.org/wiki/File:4_Kob ... _Japan.jpg

P.S. kastruotas bulius ;)

Dėl kastracijos negirdėjau..

2013-01-31- 16:13

Dėl kastracijos negirdėjau.. Ką tai duoda?

loki rašė: Dėl kastracijos

2013-01-31- 16:18

loki rašė:Dėl kastracijos negirdėjau.. Ką tai duoda?

Pabandyk ant savęs, suprasi :d

Skaniausia tai šviežia mėsytė

2013-01-31- 16:20

Skaniausia tai šviežia mėsytė jauno gyvuliuko. Ir riebaliuko šiek tiek nemaišo. O keptas ant laužo ir suvis pasaka.

Silkinas rašė: loki rašė: Dėl

2013-01-31- 16:21

Silkinas rašė:
loki rašė:Dėl kastracijos negirdėjau.. Ką tai duoda?

Pabandyk ant savęs, suprasi :d

Linkiu greičiau susirasti Gilę. :-D

loki rašė: Silkinas rašė:

2013-01-31- 16:26

loki rašė:
Silkinas rašė:
loki rašė:Dėl kastracijos negirdėjau.. Ką tai duoda?

Pabandyk ant savęs, suprasi :d

Linkiu greičiau susirasti Gilę. :-D

Ačiū, aš sėkmingai vedęs, tos pačios pakaks :)

loki rašė: Dėl kastracijos

2013-01-31- 16:56

loki rašė:Dėl kastracijos negirdėjau.. Ką tai duoda?

Nuima hormonų smarvę. Kaip ir pas kiaules.;)

GAdas rašė: loki rašė: Dėl

2013-01-31- 16:59

GAdas rašė:
loki rašė:Dėl kastracijos negirdėjau.. Ką tai duoda?

Nuima hormonų smarvę. Kaip ir pas kiaules.;)

Greičiau pas kuilius :)

Silkinas rašė: GAdas rašė:

2013-01-31- 17:04

Silkinas rašė:
GAdas rašė:
loki rašė:Dėl kastracijos negirdėjau.. Ką tai duoda?

Nuima hormonų smarvę. Kaip ir pas kiaules.;)

Greičiau pas kuilius :)


Taip taip, pas kiaulienių vyrus :D
Atsakymo rašymas