Gerbiami kolegos. Noriu papasakoti kątik mane aplankiusį Kalėdinį Stebuklą. Nors tai toks stebuklas, kad galėtų būti ne tik Kalėdinis, bet ir Velykinis. Kągi, apie viską iš pradžių. Prieš kelias savaites žmona užsiminė, kad jai į mobilų telefoną atėjo žinutė, kad gauta siunta, duotas siuntos numeris, reikia pateikti deklaraciją ir duotos nuorodos, kur tą padaryti. Žmona jokio siuntinio nelaukė. Aš taip pat. Na, ką, kadangi abu nieko nelaukiame, sakome, gal kas iš draugų, giminių siunčia ką, šventės artėja, gal kas siurprizą nori padaryti. Pradėjo klausinėt artimųjų, ar jie mums nesiuntė siuntinio, nes va, atėjo pranešimas, reikia deklaruot, o kaip mes galime deklaruot, jei nieko nepirkom? Visi, kaip susitarę, dievagojasi, kad niekas nieko nesiuntė mums
Galų gale aistros daėjo iki to (kaip visuomet
), kad kai kurios moteriškės pradėjo aiškint, kad gal čia kaliniai siuntinėja žinutes tokias
)))) Žmona paskambino į paštą, paaiškino, kad jokios siuntos nelaukiame ir t.t., pašte jai atsakė, kad, galbūt sumaišė kas tel.nr., kas irgi pasitaiko. Ir pasakė - jei nelaukėt nieko, tai ir nekreipkite dėmesio tada
Ir dar, kaip tyčia, kadangi žmonos telefonas vos vos gyvas, aš, užsimiršęs, atnaujinau švariai viską į gamyklinius nustatymus, nebeliko nei žinutės su siuntos numeriu, net nespėjau patikrinti per siuntų paiešką, prasukt numeriuką tos siuntos. Nu, viskas, v.ž., nieko nelaukėm, niekas nieko nesiuntė, žinutės nebeliko, gyvenimas teka savo vaga
. Ir staiga, prieš kelias dienas vėl į žmonos telefoną atėjo žinutė - atėjus siunta, numeris jos toks, jums reikės sumokėt n-eurų, ateikit atsiimti. Na, vakar žmonai sakau - jei turėsi laiko, užbėk šiandien į paštą, paaiškink darbuotojoms situaciją, svarbu išsiaiškinti, ar tavo vardu, ar mano vardu siunta, jei svetima pavardė - aišku, kad elementari klaida, klaidingas telefonas nurodytas, na, o jei vistik kažkieno iš mūsų pavardė, pabandyk išsiaiškint, iš kur siunta. OK. Šiandien gaunu žmonos žinutę: "Siunta adresuota tau, siunta iš Kanados"...
Ir blyn, aš prisiminiau, kad seniai seniai, gal prieš porą metų, kažkada laukiau siuntinio iš Kanados, ir jis prapuolė. Nu ką, atsiimu pašte siuntinį, ant jo puikuojasi išsiuntimo data: 2015 m rugpjūčio mėnuo..... 2.5m siuntinys ėjo iki manęs, kurs jis buvo sustojęs, kur jis gulėjo, neįsivaizduoju. Juokingiausia, jei nebūtume jo atsiėmę, jis už poros savaičių būtų išvažiavęs atgal. Ir, kas svarbiausia - viskas, kas tada turėjo būti siuntinyje, viskas yra, niekas nesugadinta, niekas nesudaužyta, dėžutė tokia buvo, kad praėjusi ugnį, vandenį ir varines triūbas, aš išvis išpakuodamas galvojau, ką viduje čia rasiu, žinojau, kas turi būti, kai pamačiau siuntėją, bet galvojau, virš dviejų metų, gal čia tik šiukšlių krūva ar skeveldros tik likę. 2015m rugpjučio mėnesį išsiųsta. Aš tiek bėdų esu su mūsų pačių Lietuvos paštu turėjęs, kai kurie kolegos žino mano patirtį, tai stebuklas, atsirado po šitiek metų, atėjo į Lietuvą ir dar sugebėjo per Lietuvos Paštą praeiti sėkmingai iki manęs. Amazing, kolegos. Aš šoke
Neturiu žodžių