Sveiki, esu Paulius,
dirbu po
Baltic Blades pavadinimu
Facebookas,
Instagramas.
Baltic pavadinima reiškia kilmės vietą, tai kad didžiuojuosi iš kur esu ir kas esu, bet ne tai, kad visi peiliai yra tradiciškai baltiškų motyvų.
Peiliaditbyste mėgėjiškai užsiimu jau apie 2.5m, panašiai laiko tūnau jau ir šiame forume.
Į peiliadirbyste atvedė išgyvenimo/lauko peiliai bet labai greitai šita meilė peršoko į virtuvės ribose naudojamus peilius,užvedė jų linijos, spalvos, geometrijos sudėtingumas ir bendro dizaino elegancija, tai kad jiem keliami kitokie reikalavimai, nevisi jie turi būti stambūs ir sukalti kaip tankai, gali būti smulkūs ir žvitrūs.
Nepasisarmatinsiu ir įkelius savo pirmo peilio nuotrauką, jį dariau po savaitės "youtubinimo", bet realiai buvau visai žalias, tokie įrankiai kaip bulgarkė man buvo n-metų nelaikyti rankoje.
Jį padariau per savaitgalį iš nurašyto namų pečiaus durelių (tada maniau kad visi metalai grūdinasi, gi kaip per TV įmerkei į vandenį ir kalavijas gatavas ir aštrus
)
Fanieros kriaunos su vinies kniedėmis.
Blogai kriaunas sugrežiau, tą pastebėjau tik klijuodamas, plaktukas buvo pirmas pagalbininikas.. na ir visa kita yra istorija, gavosi peilio formos objektas su, kaip tada sakiau, daug "charakterio"
Pagamintas jis buvo 2018-02-17Prikabintas failas:
first_1.JPG [ 236.75 KiB | Peržiūrėta 11592 kartus(ų) ]
Prikabintas failas:
first_2.JPG [ 187.84 KiB | Peržiūrėta 11592 kartus(ų) ]
Prikabintas failas:
first_3.JPG [ 261.14 KiB | Peržiūrėta 11592 kartus(ų) ]
Po jo ėjo apie 15-20 peilių kurių nuolydžius dariau tiesiog su dilde, arba kampiniu šlifuokliu, kartais su mažu juostiniu medžio šlifuokliu, tačiau jais dalinti nelabai verta nes buvo skirti mokymuisi ir eksperimentams, bei proceso supratimui. Daug jų nepabaigiau, dalies nepavyko užgrūdinti, kiti atitarnavo savo dar testuojant.
Labai džiaugiuosi, kad Lietuvoje yra nemažai meistrų į kuriuos norėčiau lygiuotis ir kažkada daryti panašaus lygio kūrinius, bei tai, kad daug iš jų noriai dalinasi žiniomis ir patirtimi, jei ne šio forumo žmonės, nebūčiau ten kur esu dabar.
Ačiū Jums
Jūsų kritika visada laukiama.