Apie gelbėjimo tarnybų, narų, kariškių ir kitiems nekasdieniams poreikiams bei svaidymui skirtus peilius...
Atsakymo rašymas

Skustuvai (Straight razor)

2012-11-22- 22:38

Kilo toks klausimėlis. Gal kas skutasi su tokiu skustuvu?Galvoju tokį įsigyti,bet gal labai nepatogu ir sudėtinga tokiu skustis?

Skustuvai

2012-11-22- 23:25

Kas Jums žmonės - filmų persižiūrėjot? :) Ne tu pirmas tokį norą išreiškiai ;). Jei nenori antros burnos, geriau atsisakyk tos minties. Pačiam su juo nusiskusti labai problematiška (net kirpėjai šiais laikais ne visi su juo skusti moka), o turint omenyje jų aštrumą ir kaklo linkius ten kur arterijos eina geriau jau nerizikuoti dėl pakazuchos. :) Bet kuriuo atveju Gillette ar Shick žymiai glotniau nuskus.

Na,tikrai ne todėl mane toks

2012-11-22- 23:31

Na,tikrai ne todėl mane toks skustuvas domina. Tiesiog skaičiau kad glotniau ir lygiau nuskuta. Pats tokį naudoju : http://www.gillette.com/en/us/Products/ ... razor.aspx tai nepasakyčiau kad idealiai nuskuta. Teko ir toki patį tik power variantą naudot,vibruojantį tokį tai dar blogiau. Man tas tiesus skustuvas irgi pavojingas atrodo,bet jei geriau nuskustų,gal pamėginčiau. O pats tokiu skustis mėginęs esi?

Įdomu kodėl kilo toks noras?

2012-11-22- 23:32

Įdomu kodėl kilo toks noras? Šiaip neveltui K.C Gillette įnovacijos prigijo ir klęsti tarp skutimosi ašmenimis mėgėjų. Skubant ryte į darbą skutimasis klasikiniu skustuvu nei patogus nei praktiškas.

Tai - daugiau ritualas savaitgaliui, turint daugiau laiko pasilepinimui ir putos išplakimui, užtepimui o po skutimosi - karštam kompresui, kremui + veido masažui. Perkant komplektą - ne mažiau nei skustuvo yra svarbi muilo putos šepetėlio kokybė.
Dar geriau - visas procedūras patikėti atlikti kirpėjui retro "italian style"kirpykloje sėdint odinėje kėdėje ir aptariant sporto ir politikos naujienas ....... *levit*
Tik gaila, kad tokių vietų pas mus nebeliko, o gal ir ne gaila, gerai pagalvojus - dėl tam tikrų san. higieninių šių laikų aktualijų. Na, nebent neštis savo asmeninę įrangą. :-D

Kažkada bandžiau skustis dėl

2012-11-22- 23:38

Kažkada bandžiau skustis dėl įdomumo.
Įprast turbūt galima, bet kad laiko daug daugiau atima - faktas. Be to nepatogu 'apskutinėt' barzdos ar ūsų linijas. Skubant tikrai gali likt netik be šerių. :-D
Kitą vertus, vienkartinių peiliukų ir nemėgstu. Skutuos senu Gilette skustuvu (kur dedas dvipusiai peiliokai).
P.S.
Nors čia plepalų tema daugiau, nei naudojimo.

GAdas rašė: Pačiam su juo

2012-11-22- 23:46

GAdas rašė: Pačiam su juo nusiskusti labai problematiška (net kirpėjai šiais laikais ne visi su juo skusti moka), o turint omenyje jų aštrumą ir kaklo linkius ten kur arterijos eina geriau jau nerizikuoti dėl pakazuchos..


Nėra ten nieko ypač sudėtingo ;-) , aišku, kaip ir visur - reikalingi įgūžiai, neturint patirties neverta iškart šokti skustis nuo galvos iki kojų. Svarbu įsiminti savo veido reljefo ypatumus, neskubėti.
Ypač problematiškos vietos - "verpetukai" kur plaukai keičia augimo kryptį, apgamai, randai.

GAdas rašė: Bet kuriuo atveju Gillette ar Shick žymiai glotniau nuskus.


Pritariu 100%. Svarbiausia - greičiau ir saugiau.

Va, radau. Šitos senienos net

2012-11-22- 23:48

Va, radau. Šitos senienos net neišmeta :-D . Skuta kuo puikiausiai (jei nekiši turginių peiliukų) + gali reguliuotis kampą..
http://auburn-newyork.olx.com/1969-gill ... -455372899

Tai čia tas vadinamas safety

2012-11-22- 23:52

Tai čia tas vadinamas safety razor,nežinau kaip lietuviškai vadinas. Šitais irgi domėjaus,tik ar nesunku jiems rasti peiliukų?

loki rašė: Va, radau. Šitos

2012-11-22- 23:55

loki rašė:Va, radau. Šitos senienos net neišmeta :-D . Skuta kuo puikiausiai (jei nekiši turginių peiliukų) + gali reguliuotis kampą..
http://auburn-newyork.olx.com/1969-gill ... -455372899


Geras aparatas *thumb*

sidabrinis rašė: Tai čia tas

2012-11-23- 0:04

sidabrinis rašė:Tai čia tas vadinamas safety razor,nežinau kaip lietuviškai vadinas. Šitais irgi domėjaus,tik ar nesunku jiems rasti peiliukų?

Pilni prekybos centrai. Šalia vienkartinių skustuvų. Dvipusiai peiliukai ir tiek.
Jei rimtai, tai čia vienas iš seniausiai kasdien vartojamų daiktų, padovanotas prieš metų 20 :-/ :-D .
jokių sentimentų, tiesiog pripratimas. Kai kelionėse reikia skustis vienkartiniais, tai panašiai kaip su beakoholiniu alum.. :-D Aij, ir dar, jei ilgesni šeriai,tai vienkartiniai užsikiša, o šitam dzin, pasukai rankenėlę ir praplovei...

Tokį kaip pas loki ir aš

2012-11-23- 0:14

Tokį kaip pas loki ir aš mielai priglausčiau.

As siaip labai nemegstu

2012-11-23- 0:36

As siaip labai nemegstu skustis :) tai kiek padetis leidzia nesiskutu visai, veliau trumpinu elektriniu skustuvu.
Siaip esu isbandes visu tipu pradedant vienkartiniais, baigiant safety razor, straight razor.
Nezinau kodel, bet apsipjausciau pirma karta skusdamasis labiau su safety razor, nei su straight. Gal todel, kad baisiau ir labiau stengiesi
- nezinau. Bet kuriuo atveju, kolegos virsuje gerai paminejo, kad tai labiau savaitgaliniui skutimuisi.

P.S skutantis pagal visas tradicijas t.y 2 arba 3 kartus is eiles nuskuta LABAI svariai.

Klausimas kolegoms - gal

2012-11-23- 0:44

Klausimas kolegoms - gal žinote kirpyklą ar kirpėją, kuris vis dar skuta (gali nuskusti) su senuoju "pavojingu" skustuvu (straight razor)? :/
Esmė tame, kad vienas pilietis norėtų išmokti nusiskusti su tradiciniu skustuvu ir reikia surasti, kas galėtų jį pamokinti.

O, dabar namie turiu įsigijęs

2012-11-23- 1:33

O, dabar namie turiu įsigijęs rusiška pavojingąjį Raketa. Ant ašmenų buvo 1mm pažeidimas. Pataisiau. Dabar belieka ant Lansky prigaląsti. Bet ten sunku galasti nes reikia pilnai guldyti skustuvą ant akmens, kad visas prisispaustu, taigi naudoju tik akmenys be užspaudėjo. Pabaigt laiko neturėjau. Bet sako kad skuta kiečiau nei džiletas.

Lansky akmenys per grubūs

2012-11-23- 1:44

Lansky akmenys per grubūs skustuvui finišuoti. Pabaigai reikėtų smulkaus skalūno akmens arba bent švaraus odinio stropo.
Atsakymo rašymas