Viskas apie virtuvinius peilius ir naudojimąsi jais...
Atsakymo rašymas

Re: Renkuosi peilius - reikia patarimo

2014-03-12- 12:44

_Vladai_ , kokia paties nuomone apie tokius mano pasirinkimus: ?
http://www.amazon.com/gp/product/B00005 ... 3ZB1KN0PMY
http://www.amazon.com/Wusthof-8845-Gran ... ds=wusthof

Įsivaizduoju, kad man reiktų 3 peilių, kuriems visos galėčiau skirti ~600 Lt, jei yra gerų variantų - šiek tiek ir daugiau. Taigi kokius peilius parekomenduotumėte ir kur geriausiai juos įsigyti?

Re: Renkuosi peilius - reikia patarimo

2014-03-12- 15:25

mindze rašė:_Vladai_ , kokia paties nuomone apie tokius mano pasirinkimus: ?

Nuomonę jau rašiau šioje temoje. Grand Prix II yra tos pačios klasės kaip Classic Ikon, tik rankena labiau "ekonomiška".

mindze rašė:Įsivaizduoju, kad man reiktų 3 peilių, kuriems visos galėčiau skirti ~600 Lt, jei yra gerų variantų - šiek tiek ir daugiau. Taigi kokius peilius parekomenduotumėte ir kur geriausiai juos įsigyti?

Už tokią sumą rekomenduočiau Victorinox "Forged Grand-Maître". Pvz:
http://www.amazon.com/Victorinox-Forged ... B0017JWM2C
http://www.amazon.com/Victorinox-Forged ... 18Q3CKHKWH
http://www.amazon.com/Victorinox-Forged ... 18Q3CKHKWH
Jų geležtės suvestos kiek ploniau už Wusthof "Grand Prix II" ir plieno mechaninės savybės optimaliau subalansuotos.

Re: Renkuosi peilius - reikia patarimo

2014-03-12- 17:29

Dabar bandau apsispręst tarp:
http://www.amazon.com/Wusthof-Classic-p ... assic+ikon
ir Victorinox "Forged Grand-Maître".

Pačiam kurie atrodo geresni kainos-kokybės santykiu Victorinox "Forged Grand-Maître" ar "Wusthof Classic Ikon" ?

Re: Renkuosi peilius - reikia patarimo

2014-03-12- 17:33

mindze rašė:Pačiam kurie atrodo geresni kainos-kokybės santykiu Victorinox "Forged Grand-Maître" ar "Wusthof Classic Ikon" ?

Jau parašiau tai vienu pranešimu aukščiau.

Re: Kokius peilius naudojate virtuvėje?

2019-04-01- 18:21

Na kadangi kitoje temoje išsiaiškinau kad perkant iš https://www.japansemessen.nl/ nebus muito mokesčių ir pan. nusprendžiaus siųstis. Pradžioje galvojau siųstis 2 peilius: universalų ir daržovinį. Kiekvieną rinkausi iš 0-100 eur kategorijos. Bet dabar galvoju gal geriau vieną (tikėtinai geresni kokybiškesni) Santoku (jis juk ir yra šefo bei daržovinio mixas? :)). Ką manote apie šį. Kuo blogas kuo ne toks blogas?

https://www.japaneseknives.eu/a-5526186 ... es-165-mm/

Re: Kokius peilius naudojate virtuvėje?

2019-04-01- 19:20

MindaugasKn rašė:Na kadangi kitoje temoje išsiaiškinau kad perkant iš https://www.japansemessen.nl/ nebus muito mokesčių ir pan. nusprendžiaus siųstis. Pradžioje galvojau siųstis 2 peilius: universalų ir daržovinį. Kiekvieną rinkausi iš 0-100 eur kategorijos. Bet dabar galvoju gal geriau vieną (tikėtinai geresni kokybiškesni) Santoku (jis juk ir yra šefo bei daržovinio mixas? :)). Ką manote apie šį. Kuo blogas kuo ne toks blogas?

https://www.japaneseknives.eu/a-5526186 ... es-165-mm/

Man tokio peilio pagrindijis minusas - rudijimas. Tiksliau - metalo smsrvė pjaustant daržoves. Mėsai ar žuviai viskas ok.

Re: Kokius peilius naudojate virtuvėje?

2019-04-01- 19:53

Na apie rūdijimą skaičiau. Na tarkim jį prižiūrint (nepaliekant šlapio po naudojimo) to galima išvengti. Bet va apie kvapą (smarvę) dar neteko girdėti... svarbus minusas. Aš čia tavo uoslė labai jautri?

Re: Kokius peilius naudojate virtuvėje?

2019-04-01- 20:20

MindaugasKn rašė:Na apie rūdijimą skaičiau. Na tarkim jį prižiūrint (nepaliekant šlapio po naudojimo) to galima išvengti. Bet va apie kvapą (smarvę) dar neteko girdėti... svarbus minusas. Aš čia tavo uoslė labai jautri?

Na smarvė gal kiek per skambiai pasakyta, bet metalo skonis ir kvapas lieka. Čia jau nuo jautrumo lygio priklauso.

Re: Kokius peilius naudojate virtuvėje?

2019-04-01- 20:25

bet kvapas tik ant darzoviu lieka?

Re: Kokius peilius naudojate virtuvėje?

2019-04-01- 20:49

MindaugasKn rašė:bet kvapas tik ant darzoviu lieka?

Sakyčiau kad lieka visur, tačiau mėsoje natūraliai yra geležies dėl ko ir nesijaučia geležies skonio.

Re: Kokius peilius naudojate virtuvėje?

2019-04-01- 21:10

MindaugasKn rašė:Na apie rūdijimą skaičiau. Na tarkim jį prižiūrint (nepaliekant šlapio po naudojimo) to galima išvengti. Bet va apie kvapą (smarvę) dar neteko girdėti... svarbus minusas. Aš čia tavo uoslė labai jautri?
Manau labai jautri uoslė ar labai išlavintas skonis - jei mano moteriškei niekuo neužkliūna ir pati kartais mano angliniu Mitchell'u papjausto, tai nemanau, kad vyrui labai turėtų kliūti. ;)

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Re: Kokius peilius naudojate virtuvėje?

2019-04-01- 22:54

MindaugasKn rašė: Pradžioje galvojau siųstis 2 peilius: universalų ir daržovinį. Kiekvieną rinkausi iš 0-100 eur kategorijos. Bet dabar galvoju gal geriau vieną (tikėtinai geresni kokybiškesni) Santoku (jis juk ir yra šefo bei daržovinio mixas? :)). Ką manote apie šį. Kuo blogas kuo ne toks blogas?

1. Santoku - tiesiog patrumpintas šefas. Kaip daržovinis jis elementariai nepatogus. 8(
2. Už tokią kainą galima ir Lietuvoje nusipirkti ne blogesnį ir universalesnį 16 cm "šefą" ar "universalą". O užtaikius ant akcijos užtektų dar ir "daržoviniam". Nebent norisi peilio su tradiciniu japonišku dizainu - tada pasirinkimas logiškas. :ok:

Re: Renkuosi peilius - reikia patarimo

2019-04-25- 14:18

sveiki.gal ka nors galite pasakyti apie Samura peilius?ar ziureti kazka kito?

Re: Renkuosi peilius - reikia patarimo

2019-04-25- 15:46

Zilvis rašė:sveiki.gal ka nors galite pasakyti apie Samura peilius?ar ziureti kazka kito?

Samura peilių kainos/kokybės santykis visumoje neblogas. Kitkas priklauso nuo to, ko iš peilio nori/tikiesi ir kiek ketini už jį mokėti. 8(

Re: Renkuosi peilius - reikia patarimo

2019-04-25- 17:22

peilis reikalingas kaip pagalbininkas virtuveje,ne profesionaliai.kainu diapozone apie 50euru.kas svarbiausiai,bent jau Klaipedoje,realiai paciupineti kaip ir nera kur :( gal turit kokiu patarimu?
Atsakymo rašymas