Sveiki,
Taip jau nutiko, kad ėmiau ir „susirgau peiliais“. Esamų Fiskariukų praėjo neužtekt, norisi geriau. Pradėjau skaityt forumą, rinktis, skaičiau, skaičiau ... ir vis tiek liko daugybė klausimų. Tad būtų įdomu išgirsti jūsų nuomonę.
Yra daugybė virtuvinių peilių tipų su gana aiškia paskirtim ir formų/savybių privalumais, kaip duonos, filė, mažas lupimo, virėjo. Tačiau yra peilių kurių paskirtis man visiškai neaiški - taip vadinami „carving“, „utility“, „slicing“, arba dar vadinami „universal“ ar „kitchen“
geležtės ilgio nuo 12 cm iki 24 ar daugiau, daug siauresne geležte nei virėjo. Tad klausimas - kokiose situacijose jie yra geriau nei tiesiog virėjo peilis, gal jie pritaikyti kažkokiai specifinei pjaustymo technikai ar specifiniams produktams? Gal plonam pjaustymui? Jie turi lygesnę apačią nei klasikiniai
šefo - bet dėl savo svorio tikrai nepritaikyti kapojimui. Ypač keistai atrodo jei lygini vienodo ilgio pvz 20cm šefo ir slicing peilius - kur mažesniojo privalumas? Nes lyg ir intuityviai
žiūrint, platesnė geležtė laikosi patikimiau tarp pirštų, kai laikai „pinch grip“ būdu. Aš diletantas ir tik pradedu mokytis naudotis peiliais, tad įdomu.
Kaip pavyzdį tokių peilių pateikiu gero gamintojo ir tikriausiai geros serijos peilius:
http://www.wusthof.ca/desktopdefault.as ... ories-210/
ir palyginimui tie patys tik jau virėjo (*atnaujinta nuoroda*):
http://www.wusthof.ca/desktopdefault.as ... ories-210/
Taip pat klausimas dėl ašmenų su išskobtomis kišenėlėmis (kad neliptų produktai?) - ar tokie peiliai neturi tendencijos trumpiau tarnauti - t.y., kai sulaiku nuglasiu geležtę iki ten kur jau tos kišenėlės prasideda jis nepataps netyčia dantuotas?