Viskas apie virtuvinius peilius ir naudojimąsi jais...
Atsakymo rašymas

Šefo peilis pradedančiam kulinarui

2012-05-21- 15:51

Sveiki,

esu pradedantis virėjo karjerą, ir noriu išsirinkti gerą šefo peilį. Kadangi tai investicija į ateitį, o virėjas be gero peilio kaip be rankų, biudžetas peiliui įsigyti pakankamai didelis :) Po ilgo rinkimosi, kolkas apsistojau prie dviejų peilių - visų šefų numylėtinio Global G-16 24 cm ir J.A. Henckels MIYABI 7000MC. Labiau prie širdies Miyabi - patinka dizainas ir kietumas (HRC 66) - toks peilis bus aštrus labai ilgą laiką, tačiau kaip trumpai pakomentavo šio puslapio administracija, toks peilis dėl savo didelio kietumo pataikius ant kietesnių produktų (pvz.kaulų), gali ištrupėti... Gal dar kas nors iš nusimanančių galėtų man padėti išsirinkti ir pakomentuoti? :) Gal vis dėlto tai nėra geras pasirinkimas? Ačiū.

Miyabi peiliai dėl savo

2012-05-22- 0:00

Miyabi peiliai dėl savo dizaino man irgi labai patinka, bet kiek teko skaityti atsiliepimų, tai žmonės nelabai pataria juos pirkti, dėl vienos priežasties, už tokį kainos ir kokybės santykį yra daug geresnių variantų. Nors aš irgi vis dar svarstau apie Miyabi Fusion ar Myabi Morimoto šefo peilį :)
http://dailylust.shelterholic.com/2011/ ... usion-chef’s-knive/

Kaip suprantu, esate

2012-05-22- 15:23

Kaip suprantu, esate profesionalus šefas? :) Miyabi Fusion irgi labai patrauklus, dėl savo rankenos susiliejimo su ašmenimis turbūt net patogesnis už 7000 MC ;) Tik jau kaina - Lietuvoje 7000 MC kainuoja 1400 lt! Iš užsienio parsisiųsti kainuotų tik apie 700 lt. O kokia Jūsų nuomonė apie Global? Manau, kainos/kokybės santykis pas Global aukštesnis, tik dizainas ne visiems prie širdies...

Pradedantieji dažniausiai

2012-05-22- 15:44

Pradedantieji dažniausiai elgiasi vienu iš būdų:
- renkasi virtuvinius peilius pagal savo darbo peiliais specifiką ir įgūdžius;
- renkasi "geriausius" peilius ir po to derina prie jų savo darbo peiliais specifiką ir įgūdžius.

Pirmu atveju dirbti peiliais bus lengva ir malonu, tačiau neišvengiama greita peilių kaitą, nes su patirtimi atsiras supratimas bei nauji reikalavimai peiliams ir norėsis nusipirkti kitus, geriau atitinkančius kulinaro poreikius.

Antruoju atveju teks sugaišti laiko ir įdėti pastangų, kad priderinti savo įgūdžius prie peilių ir išmokti maksimaliai išnaudoti turimų peilių savybes. Tikėtina, kad gan ilgą laiką nebus poreikio keisti peilius. Tačiau neatmeskim tikimybės, kad su patirtimi atsiradus naujiems reikalavimams, kurių turimi peiliai nebetenkins, norėsis nusipirkti kitus, geriau atitinkančius kulinaro poreikius. ;)

Sprendžiant iš temos klausimo, autorius pasirinko antrąjį būdą, tad komentuoti peilių pasirinkimą nelabai yra ką: siūlau rinktis tuos peilius, kurie patinka ir gerai "gulė į ranka". :/

Na profesionalus šefas aš tik

2012-05-22- 22:55

Na profesionalus šefas aš tik savo virtuvėje :) Kas liečia Global, asmeniškai man jie nepatinka dėl savo dizaino, o šiaip kiek teko skaityti nuomones internete, tai visi apie Global atsiliepia tik teigiamai, manau tai vieni iš geriausių peilių rinkoje. O šiaip pritarčiau Vladui, rinkitės tą peilį kuris jums labiausiai patinka ar geriausiai guli rankoje.
Beje su kietu japonišku plienu apturėjau ir neigiamos patirties, labai greitai ištrupėjo ašmenys, nors naudotas buvo labai atsargiai, ir kaulų juo nepjausčiau :) Tiesa tai ne šefo peilis buvo o "utility", bet vistiek dabar į kietą plieną žiūriu atsargiai :)

busas rašė: Kas liečia

2012-05-22- 23:32

busas rašė:Kas liečia Global, asmeniškai man jie nepatinka dėl savo dizaino, o šiaip kiek teko skaityti nuomones internete, tai visi apie Global atsiliepia tik teigiamai, manau tai vieni iš geriausių peilių rinkoje.


Global naudoju jau daug metų ir kalbant objektyviai, jeigu nekreipti dėmesio į originalų dizainą, man Global irgi per daug "sausi" - tenka žiūrėti ką ir kaip pjaustai.
Kaip optimalų variantą asmeniškai sau suradau plonai suvestus "prancūziško stiliaus" peilius iš Sandvik 12C27.
Tai universalūs peiliai, gerai laikantys aštrumą dėl plonos geometrijos ir kas svarbu - lengvai paaštrinami iki skustuvo aštrumo.
Jeigu man šiandien reikėtų gerų virtuvinių peilių - užsisakyčiau pas kolegą andrių. Pirmas privalumas - individualiai pritaikytas peilių dizainas, antrasis privalumas - kokybiškai pagaminti autoriniai peiliai už žymiai mažesnę kainą, nei panašūs žymių firmų gaminiai.
Bet tai jeigu mes kalbam apie peilius darbui, o ne "pasipuikuoti". :D

Dabar namų virtuvėje naudoju

2012-05-23- 11:43

Dabar namų virtuvėje naudoju paprasčiausią FISKARS šefo peilį (20 cm), labai patinka dėl savo lengvumo ir puikaus gulimo į ranką, beto ir ne vieną kaulą yra sudorojęs. Aišku, dažnai tenka galąsti (HRC 51), todėl jis ir liks namų virtuvėje :) Ačiū už patarimus, manau ir profesionaliai virtuvei rinksiuos lengvą ir gerai subalansuotą peilį. O Lietuvoje ar galima nusipirkti Global peilių? Internete neradau kad kas pardavinėtų ;(

Vitalis rašė: O Lietuvoje ar

2012-05-23- 13:07

Vitalis rašė:O Lietuvoje ar galima nusipirkti Global peilių? Internete neradau kad kas pardavinėtų ;(


Galima (parašyk man į AŽ kokie konkrečiai Global peiliai domina).

Jeigu esi pradedantis nepirk

2012-05-23- 23:43

Jeigu esi pradedantis nepirk 7000MC ! speju tai butu tavo pagrindinis peilis "viskam" kas zdp-189 plienui nelabai tinkama, o dar pavydus kolegos darbe ar nemokantys naudotis rytietisko tipo peiliais, nemaza tikimybe kad peilis dings arba bus sugadinti asmenys :) Global neblogas pasirinkimas pradedanciajam, savaji global naudoju ten kur gaila kitu peiliu, jis pagrindinis mano "beater". is panasios kainos/kokybes siulau paziureti i Mac peilius, jie taip pat gerai jauciasi profesionalioje virtuveje. Kai global ar panasaus nebeuzteks tada ziurek i zdp-189, aogami, shirogami, cowry x ir t.t. *pirat*
Atsakymo rašymas