Sveiki, esu naujas, tačiau beveik viską perskaičiau jūsų forume apie virtuvės peilius.
Ir pagaliau atsinaujinau juos. Pirmiausiai - didelis ačiū Vladui už pagalbą ir kantrybę mėginant išsirinkti.
Nuotraukoje matosi:
- kiniška kapoklė su nesimetriškais ašmenimis, patogi daržovėms ir ypač žolelėms ar kt. ką reikia labai smulkiai
- Sabatier-K 10cm utility
- Sabatier-K duoninis
- Sabatier-K šefo 18cm
- Wusthof Šefo 20cm Ikon Classic Black linija. Labai limpa prie rankos.
Sabatier siunčiausi tiesiai iš Prancūzijos, paprašius į šalių sąrašą įdėjo Baltijos šalis ir per kelias dienas peiliai atvyko pas mane. Peilių aštrumas pusėtinas, apdirbti gana paprastai, tikrai toli nuo tobulybės, ypač duonos peilio ašmenys, ant kurių mikro atsikišimai nenulyginti. Patys peiliai labai patogūs, ypač moterims ar mažesnių rankų savininkams kaip aš
Tačiau Wusthofas man irgi patinka savo patogumu (man patinkantis balansas gan ryškiai į rankenos pusę), smarkiai lenkia grožiu (dėl to ir pirkau), kokybiškai pagamintas (netgi sakyčiau be priekaištų) ir aštriai, lygiai pagaląstas. Žinoma, jo kaina praktiškai dviguba lyginant su Sabatier-K. Tačiau nesigailiu išleistų pinigų. Bus įdomu, kaip laikys aštrumą.
Kai panaudosiu daugiau, bus matyti kas ir kaip. Visais peiliais esu patenkintas. Eigoje savo arsenalą labai noriu papildyti Japonišku peiliu (greičiausiai pradžiai 15cm 'petty'/utility, paskui Guyto/šefo, gal iškaulinimo).
Kita vertus noname'as šefo ir tescoma peiliai visai gerai tarnavo.. Kol nepaėmiau į rankas Wusthof ir nesupratau kas yra pakankamai aštrus peilis
O tai leido dar pagreitinti darbą virtuvėje, dabar daržovės tik laksto į šalis